Emma og flere samlet til huskirke

– Jeg kan be når og hvor jeg vil

– Det er en stor lettelse å få be og bruke tid med Gud når og hvor jeg vil, sier «Emma» (21), kristen med muslimsk oppvekst.

«Emma» bor i Kenya og gikk som barn på koranskole. Hun var god til å memorere Koranen utenat, og ba fem ganger daglig.

 

Ny tro

Da Emmas mor begynte å prate med barna sine om en ny tro og fortalte om en frelser, var det ikke lett å overbevise dem. Men etter hvert forstod Emma at denne Gud som moren hadde blitt kjent med, var til å stole på.

– Mine bønner har endret seg mye siden jeg ble kristen. Der jeg kom fra måtte vi be fem ganger om dagen, og jeg visste fortsatt ikke om jeg ville komme til Himmelen. Etter å ha blitt kristen var det en stor lettelse å få be og bruke tid med Gud når og hvor jeg vil.

Dessuten har hun fått et løfte om å en dag få komme til himmelriket.

– Når som helst når jeg tenker at jeg trenger å gi takk til vår allmektige Gud, kan jeg gjøre det.

 

Mot i Bibelen

Emma bruker mye tid i bønn, både med takk til Gud og bønn for andre rundt seg. Hun bruker bønn for å åpne sitt hjerte for Gud, og selv om hun ikke alltid kan se tydelige bønnesvar, er hun sikker på at Gud svarer på hennes bønner på et vis som er best for henne.

– Når jeg møter problemer, er det lett å gi opp og føle at Gud ikke svarer, forteller Emma.

Men bibelstudier gir mot og inspirasjon, også fortellingen om Jesu lidelser.

– Hvis dette skjedde med Jesus Kristus, hvem er så jeg? Derfor, når vi har problemer, er det godt å gå til Bibelen for trøst. Og vi ber Gud om utholdenhet gjennom tøffe tider.

 

Forfølgelser

Og tøffe tider har det vært mye av for Emma og familien siden de bestemte seg for å følge Jesus: trusler fra folk rundt og familie og venner som forsøker å ta livet av dem.

– For en ny kristen er det lett å gi opp når man må gå gjennom dette, forteller Emma.

 

Støtter nye på veien

Siden Emma og familien har vært kristne i noen år, kan de gi av sin erfaring for å støtte andre troende som også har byttet religion og med det går mot sin families forventninger. Emma ser at modne troende sine vitnesbyrd om utholdenhet hjelper nye på veien.

– Gjennom alt dette strider vi en strid, gjennom smerten skal vi komme til himmelriket. Jesus sier ikke at det skal være lett, men det vil alltid være verdt det.

 

Bildet øverst: Emma og andre samlet til hjemmekirke.