Kjetil Jonasmo foran lekeplass under bygging

Aktivitetspark i blomst

– Det skal bli et sted der barn, ungdom og familier kan komme og kjenne at her er et godt sted å være, forteller Kjetil Jonasmo.

Aktivitetsparken i Khovd har i vinter hatt sin andre sesong med skøytebane. I fjor kom også en volleyballbane med kunstgress på plass, i tillegg til toalettbygg og 2 gerer.

Men hva skjer her nå? I strålende sol og med to arbeidere som sager, borer og passer på nystøpte lekeapparater går Kjetil Jonasmo rundt i tenkemodus.

 

En lekeplass for alle

– Hva foregår oppi hodet ditt nå, Kjetil?

– Jeg står og tenker på plassering, sikkerhet, avstand og at dette skal være solid nok til å tåle at voksne/store også kan bruke denne. Jeg ønsker en lekeplass for alle. Det foregår en tankevirksomhet rundt dette ...

– Hva er drømmen din?

– At det skal bli et sted der barn, ungdom og familier kan komme og kjenne at her er et godt sted å være, det er trygt og at barna kan leke sammen under trygge og sikre forhold. Og kanskje bruke litt apparater som de ikke er så vant med – og få prøve seg på nye ting. Og at de forhåpentligvis kan se nytten av en slik park og være med å ta vare på den – og ha medansvar for den. (Ta vare på-mentaliteten er ikke som i Norge.) En drøm og et håp om at vi som Misjonssambandet er synlige som en kristen organisasjon, og at flere kan få opp øynene for det arbeidet vi driver, og at flere gjennom aktivitetsparken kan få høre evangeliet.

Oversiktsbilde over lekeplass under bygging
Rita Jonasmo

Alt skal læres

– Hva bygges her i dag?

– Lekeplass som inneholder to sandkasser, to paviljonger, to vipper, fem husker, balansestokker og turn-apparat i tre. Og vi har fra før bordtennisbord her – og vi har nå laget platting til ett av dem.

– Hvem ønskes velkommen inn her i åpningstida?

– I utgangspunktet barn og ungdom, men alle er velkomne, og vi ønsker også familier velkommen. Vi ønsker at foreldre også kan være delaktig i barnas lek.

– Lekeapparater i tre?

– Vi tenkte egentlig å kjøpe inn lekeapparater, men på grunn av økonomi og kvalitet fant jeg ut at vi heller kunne lage noe i tre. Fikk med en snekker på dette, og så langt er det vellykket. Det var stor glede da vi åpnet. Noen av disse apparatene er nye for enkelte barn. Ei jente satte seg på ei huske uten å holde seg – hun hadde aldri gjort det før - og falt ned. Alt skal læres.

Lekeplass under bygging
Rita Jonasmo

– Respons fra lokale?

–  Ja, flere har stoppet opp og skrytt av hva vi holder på med. De er takknemlige – noen av foreldrene i naboblokkene har stoppet opp og takket oss. Også immigrasjonen og ansatte takker oss og er takknemlige.

– Bibelvers du tenker på når du går midt oppi dette arbeidet?

– Søk Herren mens han er å finne, kall på ham mens han er nær. (Jes 55,6)