Tørr jord med litt gress i liten bekk

140 000 på vei til tørkeofre

I februar startet Misjonssambandet en egen innsamling i forbindelse med en brutal tørke i store deler av det østlige Afrika. 140 000 kroner ble samlet inn og er på vei til mennesker som trenger det mest.

– Tørken har vært brutal i mange måneder. Avlinger har gått dukken, mange har mistet dyrene sine, og det har vært en prekær vannmangel. Det slår voldsomt ut på økonomien. Prisnivået er generelt høyt, og vi vet om ganske mange områder der mennesker bokstavelig talt ikke har hatt nok mat og har lagt seg sultne, forteller Kristoffer Krohn Sævre, stedlig representant i Misjonssambandet for det østlige Afrika.

Han forteller også at tørken har rammet de nasjonale kirkene. – Mange prester og evangelister har ikke fått lønn på lang tid, og er selv avhengige av det de dyrker – og nå har det ikke vært mulig å dyrke.

Kristoffer Krohn Sævre
Kristoffer Krohn Sævre:Stedlig representant, Østlige Afrika Torgeir Henden

  

Regn – men fortsatt akutt nød

Sævre forteller at det nå har begynt å regne i deler av Kenya, men det endrer ikke behovet for den akutte situasjonen. Det tar lang tid før det kommer nye avlinger og nye dyr.

– Til sammen har det kommet inn omkring 140 000 kroner gjennom Misjonssambandets innsamling. Det er vi veldig takknemlig for, sier Sævre.

– I tillegg har vår svenske søsterorganisasjon samlet inn 75 000 svenske kroner. Vi hadde et møte med generalsekretæren i ELCK 24. mars for å planlegge og iverksette distribusjonen av midlene. I Etiopia vil teamleder Karen Elisabeth Hector ha dialog med EECMY for å gjennomføre hjelpen til sørlige Etiopia. Pengene vil distribueres gjennom kirkene og skal gå til de som trenger det mest. Det gjelder familier som har lite og ingenting. De trenger mat, og de trenger å komme i gang med å så.

Nylig snakket Sævre med presten i Anona, som bor på grensen til Etiopia. Han kunne fortelle om at det første regnet nå hadde kommet hos dem – og at det ser ut til å kunne bli mer.

– Vi ber og håper om en god regntid som skal vare i mange uker, slik at de kan så og få avlinger.