Byggning

Ny skole blir nytt samlingspunkt på Karmøy

Endelig nærmer dagen seg. Arbeidet med ny ungdomsskole på Vedavågen på Karmøy startet tilbake i 2018. Fem år etter flytter endelig skolens personal og elever inn i ny skole.

KARMØY: Nye Danielsen Ungdomsskole Karmøy er endelig klar for innflytting. Beliggenheten er magisk, med utsikt mot fjord og hav. Kulturlandskapet rundt er spennende, med rik historie. Rett nedenfor skolen ligger en vik som i tidligere tider ble brukt til opptak av fjordens egen sildestamme.

- Denne tomten er jo en av bygdas indrefileter, med fantastisk beliggenhet. Jeg ser det som et Guds under at vi tilslaget, sier rektor Jostein Skartveit til Utsyn.

Området hadde veldig mange eiere, som mange private arvinger, Sanitetsforeningen og Idrettslaget på Vea.

- Det var en krevende prosess å få kontakt med alle, men tenk, alle svarte ja på vår forespørsel om å selge, sier Jostein Skartveit.

Skartveit
STOLT REKTOR:Jostein Skartveit har hatt noen travle år for å få realisert nytt skolebygg på Karmøy. Danielsen Ungdomsskole Karmøy

 

Visjon om å være en skole for hele Karmøy

Selve skolen og området rundt blir åpnet opp for hele Karmøy. Med Karmøy Storhall og Fiskerimuseet som nærmeste naboer blir dette et nydelig rekreasjonsområde.

To volleyballbaner, en stor Tuftepark, ballbinge, utendørs bordtennis- og sjakkbord er aktiviteter som vil skape liv rundt skolen. Det vil også bli reist et signalbygg, som en moderne gapahuk. Flere rasteplasser, sansesti og turstier gjør at mange vil kunne legge gåturen til området.

- Målet er rett og slett at folk skal bli glade i plassen og skolen. Vårt overordnede mål er å vinne mennesker for Kristus, på samme tid som skolen og området rundt er åpent for alle, sier Skartveit.

Sitteplass
BALSAM FOR SJELEN:Å sette seg ned på denne rasteplassen, med de flotte omgivelsene, skaper god pusterytme og ro. Danielsen Ungdomsskole Karmøy

 

Nærheten til havet

Skolen er tegnet av arkitekt Thomas Tusseland, med mange smarte løsninger. Alle klasserommene har utsikt ut mot havet i vest, på samme tid som det er panoramautsikt ut mot fjorden i øst fra store vindusflater.

- Under planleggingen av uteområdet var flere kommunale instanser og naboer som idrettslaget, barnehagen og Fiskerimuseet involvert. Foreldrene, ved FAU har også vært en god samarbeidspartner spesielt i forhold til uteområdet. Noe som igjen gjør at skolen og området er solid forankret i lokalmiljøet, sier Jostein Skartveit.

Skolebygget er totalt på 2000 m2 over to etasjer, hvor hjertet i bygget er et flott auditorium. Positivt er det også med egne klasserom til kunst og håndverk, heimkunnskap og musikk.

- Bygget gir oss en flott ramme rundt skoledriften. Ikke minst med tanke på å formidle evangeliet til elevene. Selve auditoriet gir oss endelig mulighet til å samle alle elevene til fellessamlinger, noe vi gleder oss til, sier Jostein Skartveit.

Innflyttingen startet 20. februar, mens elevene får starte opp på nye skole etter vinterferien i starten av mars.

Utsikt
MAGISK:Alle klasserommene har utsikt ut mot fjorden og havet. Danielsen Ungdomsskole Karmøy

 

Elevene gleder seg

Det er som julaften når elevene etter vinterferien får flytte inn på ny skole på Veavågen, Karmøy. Hva tenker åttende klassingene om ny skole?  

- Med ny skole starter vi opp en halvtime senere om morgen, og jeg får litt kortere skolevei, sier en fornøyd Gørild Walland i 8B.

- Vi får jo mye, mye bedre utsikt på en finere plass, sier Benjamin Rygh fra 8B.

- Nå ligger jo skolen midt i et industriområde, med naboer tett på. Nå kommer vi jo midt ut i naturen, fritt og godt, sier David Johan Thorsen fra 8A.

- Skolen vår er jo ganske så utslitt. Det blir flott å få et nytt bygg, flott skolekjøkken og kunstrom. Den nye skolen er ikke så trang som den gamle, sier Oline Knutsen fra 8B.

- Det blir kjekt med ny og større skole og uteområde. Flott med ballbinge, sier Lina Brattgjerd fra 8A.

- Jeg gleder meg til større plass og et større uteområde med mange forskjellige aktiviteter, sier Levi Solås fra 8B.

- Den nye skolen gjør alt enklere, bedre, med kjekke samlingssteder for oss elever både inne og ute, sier Synnøve Svendsen fra 8A.

- Skolen ligger på en nydelig plass, med masse flotte aktivitetsanlegg som volleyballbaner, utendørs sjakkbrett og mye mer, sier Sander Nybø fra 8A.

Elever
SPENTE ELEVER:Denne gjengen gleder seg til å flytte inn på ny skole. Fra venstre ser vi: Levi, Lina, Oline, Sander, Benjamin, David Johan, Synnøve og Gørild. Leif Frode Svendsen