Plakat

30 dagers bønn for verdens muslimer

Misjonssambandet har i flere år vært med på en internasjonal bønneaksjon for verdens muslimer. Nå nærmer det seg årets aksjon.

I over tretti år har det blitt arrangert en internasjonal bønneaksjon for verdens muslimer samtidig med ramadan. Misjonssambandet har vært med på bønneaksjonen i flere år, og vi opplever at flere enkeltpersoner og forsamlinger blir med.

To personer fra Misjonssambandet er med i den norske ressursgruppa som har ansvar for oversettelse og distribusjon, i tillegg til folk fra andre kristne organisasjoner.

   

Guds hjerte og vårt hjerte

– Gud elsker hele sitt skaperverk, og målsettingen med 30 dagers bønn er tofold, forklarer Janet Seierstad, flerkulturell konsulent i Misjonssambandet. – For det første er målet at vi som kristne skal få en bedre forståelse av den muslimske verden og bli bevisste på hvilke behov muslimer har og hvordan Gud arbeider blant dem.

Hun fortsetter: – Samtidig ber vi om at muslimer kan få et møte med Guds kjærlighet under Ramadan. Det kommer hvert år vitnesbyrd om mennesker som får et livsforvandlende møte med Jesus i denne tiden.

Som kristne er det sterkt å bruke tid i bønn til Gud i disse ukene hvor vi vet at det stiger opp mange inderlige bønner også over hele den muslimske verden.

Det lages hvert år en bønneguide med tekster skrevet av kristne arbeidere blant ulike muslimske folkegrupper. Her inviteres man til å be for de ulike folkegruppene og deres behov – av både fysisk og åndelig art.

– Det kan av og til være lettere å elske dem som er lik en selv. Å ha den samme kjærligheten til mennesker som ikke deler vår egen tro og verdensbilde kan oppleves mer krevende. Men vi er kalt til å elske alle mennesker, og det er godt å bli ledet til å be for dem som opplever forfølgelse, undertrykkelse, fattigdom og lidelse, understreker Seierstad.

 

Følg aksjonen på nett

Årets aksjon er fra 22. mars – 20. april. Den passer å delta på alene eller sammen med en stor eller liten gruppe.

Det er utviklet et bønnehefte, og aksjonen finnes også på sosiale medier (linker) og egen nettside. Bønneheftet kan leses/lastes ned på aksjonens nettside, eller man kan få tilsendt trykket hefte til seg selv eller sitt fellesskap ved å ta kontakt med info@nlm.no.

Bønneaksjonens hjemmeside

Følg aksjonen på facebook

Følg aksjonen på instagram