Ungdommene i Engesetdal

Ung på bedehuset

En liten halvtime nord for Ålesund finner du bygda Engesetdalen. Det er langt ifra den største plassen, men annenhver lørdag er det liv i kjelleren på bedehuset!

Annenhver lørdag er det ungdomsklubb i Engesetdalen. Kvelden starter alltid med et møte, gjerne av den enkle sorten. Først får man muligheten til å teste kunnskaps-nivået i en runde med kahoot. Engasjementet er stort, selv om kunnskapsnivået er varierende. Etterpå blir det spilt av en lovsang, hvor ungdommene synger med, før det går over til andakt og bønn. Ungdommene sitter som tente lys, og følger nøye med under andakten. De er heller ikke redde for å stille spørsmål, så av og til hender det at møtet drar litt ut i tid. Det er kjekt å se at ungdommene er engasjerte! Det er tydelig at de har med seg et godt grunnlag fra tidligere.

Etter møtet, kommer selve høydepunktet for kvelden. Da er det samling rundt bordet, for kort og andre spill. Favoritten til ungdommene er klassikeren mafia, og som besøkende blir en fort opplært til å forstå reglene slik at en også får vært med. Videre er det spleisebuffet med pizza, brus og snop.

Ungdomskveld i Engesetdal
Marte Elvira Rolvsjord

Her i Engesetdalen har de holdt på med ungdomsarbeidet siden 2018. Det er tydelig at ungdommene har gode minner, når de ser tilbake på oppstarten. Den første tiden var de bare en liten gjeng, som satt i sofaen og hørte på andakt. Det var et mye mindre fellesskap da enn nå. Etter hvert har de blitt flere, og det er tydelig at ungdommene er takknemlige for å ha denne møteplassen.

Det var engasjerte foreldre som starta opp. Det var et behov for en møteplass når barna ble for store for søndagsskolen. Ideen kom når flere av barna i forsamlingen vokste opp og ble ungdomsskole-elever. Behovet var der, og foreldrene starta opp. Og fortsatt er det engasjerte foreldre som stiller opp, og gjør denne møteplassen mulig for ungdommene. De steker pizza, holder andakter, og er til stede for ungdommene.

Ungdommene kommer gang etter gang, og det er også lett for dem å invitere med seg venner hit! Ekstra kjekt er det de gangene det er ferie, for da kommer også de ungdommene som har flyttet vekk for å gå på internatskole innom. Flere av de påpeker at det er godt å komme hit når de er hjemom, og at de har savnet ungdomsklubben. Ungdommen påpeker også at det ikke er bare pizza og snop som er høydepunktene: fellesskapet, møtene og det sosiale er minst like viktig