TV-aksjonsplakat på skjerm

TV-aksjon for de minst nådde

Misjonssambandets årlige julekampanje tar opp i seg en splitter ny innsamlingsaksjon.

Søndag 27. november kl. 20–22 arrangerer TV Vårt Land sin første innsamlingsaksjon. Formålet med aksjonen er å samle inn penger til Misjonssambandets arbeid blant verdens minst nådde folkeslag.

– Selve programmet vil inneholde mye misjonsinformasjon, med gjester som har vært eller er engasjert i arbeid blant de minst nådde, forteller innsamlingsleder i Misjonssambandet, Elise Haugland.

I tillegg vil det være musikalske innslag og glimt fra arbeidet gjennom filmer.

  

Vil engasjere forbedere

– Vi vil forsøke å presentere arbeidet vårt og redegjøre for hvorfor vi er så opptatt av å nå denne målgruppen, fortsetter Haugland.

Aksjonen har samme navn som Misjonssambandets julekampanje, «Lyset skinner i mørket», og er dermed del av en større kampanje. Haugland har ingen konkrete økonomiske mål for aksjonen, men peker på et annet element:

– Gjennom aksjonen søker vi å få ut misjonsinformasjon og -inspirasjon og å få engasjert forbedere i tillegg til givere.

 

– Stolt

Sjefsredaktør for TVL, Alf Gjøsund, sier at kanalen ikke kan fylles med godt innhold utelukkende av redaksjonen selv.

– Derfor ønsker vi å samarbeide mest mulig med solide, seriøse aktører i norsk kristenliv. Dette må gagne dem selv, og innsamlingsaksjoner er ett element i et slikt samarbeid.

Han har lang erfaring fra Misjonssambandet og uttrykker at han er stolt over at organisasjonen er den første det samles inn til på kanalen.

– Dette vil gjøre misjonsfolket stolte og inspirere mange som ikke kjenner Misjonssambandet så godt. Jeg er nokså sikker på at dette vil bli et av våre mest sette program i november, avslutter han.