Adam-karakteren fra filmen

Lanserer «Arven etter Adam» på to tv-kanaler

Etter flere år med intensivt arbeid kan Norea Mediemisjon endelig lansere «Arven etter Adam», som presenterer Bibelens store fortelling. Det skjer på Bedehuskanalen og Kanal 10 – samt på YouTube.

– Første episode legges ut på YouTube i morgen, både på engelsk og på swahili. Den engelske versjonen har vi også tekstet til norsk. Så satser vi på at de to neste episodene vil komme innen noen uker. Episode 1 til 3 utgjør første sesong, som handler om skapelsen og syndefallet, forklarer Harald Endresen, kommunikasjonsleder i Norea Mediemisjon.

 

Lanseringssending på tv

Samtidig med at første episode legges ut på YouTube, er det lansering i Store Studio på Gimlekollen tirsdag 29. november klokken 21:30 til 22:00. Alt vil også overføres på Bedehuskanalen og Kanal 10. Selve episoden om skapelsen varer i omkring ti minutter.

Når sesong to – om Abraham – vil lanseres, er derimot ikke klart.

– De neste episodene vil først lanseres når vi har fått finansiert disse. Det betyr at vi vil samle inn 365 000 per episode før disse så publiseres, sier Endresen. Det totale innsamlingsmålet for hele serien er 12 millioner kroner.

 

Vil nå ut over hele verden

Endresen forteller videre at Noreas intensjon er å sørge for at episodene kommer gratis ut til unådde folkeslag – blant annet i Afrika – og at finansieringen gjøres av vestlige land. Om et halvt år reiser han, sammen med produsenten for «Arven etter Adam», Roger Gihlemoen, til USA for å finne samarbeidspartnere. Målet er både å få hjelp med finansieringen og å sørge for at serien havner på tv i USA.

– Episodene vil først slippes på YouTube etter hvert som finanseringen kommer på plass. Deretter vil det gå en stund før de kommer på tv, forklarer Harald Endresen.

Til sammen vil «Arven etter Adam» bestå av 26 episoder. Produsent Roger Gihlemoen jobber med tanke på å få ferdig episodene innen utgangen av 2024.