Kristoffer

– Gud har virkelig ledet meg

– Da jeg satt på flyet på vei hjem til Norge kjente jeg på at jeg skulle vært der lengre for å ha hjulpet han mer på veien. Det er Gud som virker og frelser, men jeg kjente at det hadde vært fint å være der lengre, forteller Kristoffer.

En smilende, ung voksen mann vises på skjermen min idet han svarer meg på Messenger. Det er høst, og et halvt år siden Kristoffer kom tilbake fra Sentral-Asia. Vanligvis må vi skjule identiteten til våre utsendinger i sensitive områder, men nå har han kommet tilbake til Norge og kan være litt mer åpen om ettåringstjenesten sin.


Erfaring alene

Kristoffer gikk på ungGlobal på Bibelskolen Fjellhaug sammen med 18 andre. 

– Det gav mye mersmak og jeg ville kjenne litt mer på hvordan det var å være ute på felt alene. Å gå ut av den kristne bobla og utfordre meg selv litt, sier Kristoffer.

I Sentral-Asia begynte Kristoffer som assistent på en førskole. Plutselig åpnet det seg en mulighet hvor han kunne bli fotballtrener.

– Det var ganske kult hvordan det skjedde. Jeg traff en lærer og sa at jeg brenner for Jesus og synes det er gøy å drive med idrett. Det endte opp med at Gud ledet meg til å starte et universitetsfotballag. Guttene var på min alder og jeg synes det var deilig å plutselig få venner som jeg kunne kommunisere på engelsk med, forteller Kristoffer.

Fotball
Fotball i Sentral-Asia:– Gud ledet meg til å starte et universitetsfotballag, forteller Kristoffer. Kristoffer

Å bo alene i en millionby bydde også på noen utfordringer.

– Etter fire år på internat i Norge, hvor jeg hadde bodd og hengt med kompisene mine, savnet jeg å henge med dem. Selv om jeg fikk mange nye og gode venner i Sentral-Asia, er det jo kulturforskjeller, og de snakker jo heller ikke norsk, sier han.


Ledet av Gud

Kristoffer nevner flere ganger under intervjuet at han ble ledet av Gud.

– Jeg ville bruke mine gaver og interesser til å bidra i samfunnet og skape relasjoner. Gud ledet meg virkelig gjennom ettåringstjenesten til gode lokale venner og et universitetsfotballag. Han hørte min bønn.

Landet er muslimsk, og de lokale konvertittene kan oppleve forfølgelse av slekt og venner. Mange av de lokale kristne holder skjulte møter i undergrunnsmenigheter.

– Jeg møtte en som nylig hadde konvertert. Han var like gammel som meg og hadde ikke sagt det til noen i familien sin. De møter en del motstand, det gjør de absolutt, sier Kristoffer.

Kristoffer (21) fra Kvinesdal sammen med to nye kompiser på markedet.
Markedet:Kristoffer (21) fra Kvinesdal sammen med to nye kompiser på markedet. Kristoffer


Hvem er Jesus?

En av de siste dagene i Sentral-Asia spurte en kompis som Kristoffer hadde blitt kjent med via fotballaget om hvem Jesus er.

– Jeg svarte ærlig på det, og det virket som han var nysgjerrig og interessert i å finne ut
av mer. Da følte jeg at jeg var på rett plass og at Gud brukte meg. Jeg fikk mange gode relasjoner med muslimer. Skal jeg forlate dem nå? Hvem skal fortsette å bygge på relasjonene som jeg fikk? Nå mange måneder etterpå kjenner jeg enda på at jeg skulle gjerne vært der lengre, sier han.

– Jeg er veldig fornøyd med året og vil anbefale andre til å reise ut i misjonen, enten
som ettåring eller lengre, avslutter han.

 

Hus
Sentral-Asia:Bilde tatt fra Sentral-Asia Kristoffer
Åker
Sentral-Asia:Naturbilde Kristoffer
Strand
Sentral-Asia:Strand Kristoffer

* Artikkelen er hentet fra regiondelen til sørvest i Utsyn.