Barnelag på Solheim

Oppstart av barnelag på Solheim

Tross i korona, ett bedehus som brant ned og en nylig nedlagt barnehage, var det ett stort ønske om å kunne fortsette å holde kontakten med barn og familier i Kvernevik, og fortsatt kunne få lov til å fortelle de om Jesus.

I glansdagene hadde barnelaget på Solheim 100 barn innom hver uke. Det ble ettterhvert mangel på ledere og siste samling ble i 2019. 

Her er en reportasje fra Stavanger Aftenblad fra 2008.

 

Har ikke vært lett

Nå ønsker Misjonssambandet igjen å gi et nytt tilbud til barna i Kvernevik, slik at de kan få en plass å gå der de kan bli bedre kjent med Jesus. Det har ikke vært lett. Først kom korona, så brant bedehuset ned og til slutt ble barnehagen nedlagt nå i sommer. 

Tirsdag 13. september fikk vi endelig til et barnelag. Arnt Magne Granberg og jeg hadde første samling på det som vi foreløpig har gitt navnet "Solheim Barneklubb". Det er planlagt to samlingar til før jul og det langsiktige målet er at det skal bli ett fast tilbud til barna i Kvernevik, men da trenger vi frivillige som ønsker å drive dette arbeidet.

Møte nr. to
Samling nr. to:Det var godt oppmøte andre gangen også Arnt Magne Granberg

Godt samarbeid

Samlingene blir arangerert i samarbeid med Solheim bedehus. I tillegg har de som tidligere drev Hobbylaget hjulpet mye til. De har spredt informasjon i lokalmiljøet, tatt med bakst og kaffe og lovet at de skal bli med på de første samlingene.

Jeg har vært mye på besøk i Solheim Barnehage og hatt kristne samlingstunder der. Derfor er det en del små i Kvernevik som kjenner meg fra før av. (Gjerne under namnet "Sigrid med kofferten ") Samlingene er derfor særlig rettet mot barnehage/småskulealder. 

Den første samlingen var ganske enkel. Den startet med en samling. Ungene fikk fisket sanger. Arnt Magne var gitarist. Jeg hadde kofferten med, som jeg alltid har, til de minste og oppi kofferten var det denne gangen bibelhistorien om den lamme mannen. Etterpå var det kjempegod bakst med saft og kaffi (til de voskne). Til slutt fikk barna ha fri lek. En klokketime som gikk veldig raskt. Til sammen kom det 12 barn.

Takkeemne til Gud, og bønn videre om at dette kan bli ett fast tilbud som får utviklet seg.