Flagg

Turistfasen over

PODKAST: Hverdagen har innhentet våre nye utsendinger i Indonesia. I ny episode snakker Nandrup om kultursjokket de gjennomgår.

I den ferske episoden av Utsendt, får vi et innblikk i hva som venter når den berømmelige turistfasen går mot slutten, og en ny hverdag venter.

Lytt til full episode nederst i saken.

– Vi har nok kommet over i neste fase, erkjenner Henrik i podkasten.

– At ting ikke fungerte i starten, var helt greit for en periode. Men nå har vi nådd et punkt hvor det ikke lenger fungerer å være i en unntakstilstand. Vi må forsøke å finne en bærekraftig hverdag, og begynner kanskje å kjenne på negative følelser rundt dette.

– Vi kjenner på mer frustrasjon. For eksempel hvis man er litt lei i Norge, så hjelper det å ta med ungene utendørs. Men her kan vi ikke det. Varmen og storbylivet setter begrensninger på det, sier Henrik.

– Det har nok overrasket oss at det har plaget oss. Vi visste jo at det skulle være varmt, men visste jo ikke at det kom til å tappe oss så mye, forteller en åpenhjertig Ingebjørg.

– Vi har også mistet mye selvstendighet ved at vi er nye i et land. Vi kan ikke språket og er totalt avhengig av hjelp. Det har det vært vanskelig å forholde seg til, forteller hun.

Har du spørsmål til familien Nandrup? Ingebjørg og Henrik stiller på en Q&A-episode og svarer på nettopp dine spørsmål. Send inn på podkast@nlm.no!

Lytt til full episode her:

 

Fakta: Utsendt

En samtalebasert podkast om Misjonssambandets internasjonale arbeid.

Tar opp spørsmål om hva slags utfordringer man møter i en global misjons- og bistandskontekst? Hvordan er egentlig arbeidet organisert? Og hvordan føles det å bo og arbeide i krysningspunktet mellom ulike språk, kulturer og verdensbilder?

Med en rekke gjester som er tett på arbeidet gir Utsendt et spennende innblikk i hvordan det er å drive misjon og bistand i en verden i stadig endring.

Kan høres på stort sett alle steder hvor podkast lyttes til, eller man kan gå inn på nlm.no/podkast. Publiseres ukentlig.