Afrika

Gleder seg til å reise ut igjen

– Jeg kjenner på en lengsel til å arbeide blant muslimer. De trenger Jesus de også, sier «Jonas» (39).

– Hvorfor vil dere reise ut igjen?

– Det er alltid noe som holder deg igjen, men det er en spennende tjeneste, og vi opplever det som en meningsfull hverdag, sier «Jonas».

I sommer setter «Ingrid» og «Jonas» seg på flyet til Øst-Afrika med sine barn. Der venter en ny periode på dem. Tilbake til samme plass, arbeidsoppgaver og folkegruppe. De skal få være med og hjelpe til på et voksenopplæringssenter med lese- og skriveopplæring i en by med mange muslimer. I tillegg skal de følge opp nye troende som bor i området. Misjonssambandet har hatt arbeid i området flere år.

– Har det vært noe frukt av arbeidet?

– Ja, vi har fått se frukt av arbeidet, og dette takker vi Gud for. Det er en del kristne der nå med muslimsk bakgrunn, og det har skjedd mye siden sist gang vi var ute. Vi skal derfor fokusere mye på oppfølging og å hjelpe de nye kristne denne perioden, sier «Ingrid».

– Hvordan er det for de nye kristne etter de har konvertert fra islam?

– Det varierer fra person til person, men mange får det veldig krevende. Ofte ser vi at familien vender ryggen til dem, og at de mister mye av den sosiale tryggheten som betyr så mye for dem, sier «Jonas».

 

Barna blir også med

– Hvordan blir skolegang for barna deres?

– De skal ha hjemmeskole, og vi er veldig glade for å få med oss to ettåringer i teamet som skal hjelpe oss med dette.

– Jeg gleder meg til å dra på safari, skyter den yngste jenta inn.

– Øst-Afrika er et flott område, og vi gleder oss til å komme tilbake. Spesielt gleder vi oss til å treffe vennene våre der igjen, sier «Jonas».

 

Utsendinger fra regionen

Misjonssambandet sørvest har 48 utsendinger fordelt på omtrent 15 land i Afrika, Sør-Amerika og Asia med tilknytning til regionen. Nå i sommer reiser det ut 18 nye, inkludert ettåringene. Vær gjerne med og be for dem som skal ut.

 

Alias

Misjonssambandet bruker ikke fullt navn på utsendinger i sensitive områder av sikkerhetshensyn. Vi bruker istedenfor et oppfunnet fornavn, et alias.