Indonesia

Endelig på felt

PODKAST: Ingebjørg og Henrik har endelig fått adresse i Medan. Noen uker inn i det nye livet er det mye å ta inn. De kjemper med alt fra språk, kryp og gradestokk.

I den ferske episoden av podkasten "Utsendt" deler ekteparet Nandrup om hvordan de første ukene som ferske utsendinger i Indonesia har vært. De har en hverdag med mye ukjent, og følelsene svinger opp og ned.

– Hjernen jobber hele tiden. Det er mye inntrykk, og jeg prøver å forstå og kommunisere. Maten er annerledes, forteller Henrik i podkasten. 

– Men samtidig er det veldig spennende og gøy. Vi blir kjent med mange folk, og ler masse. Men det er ikke alltid jeg skjønner hva jeg ler av.

Ekteparet snakker også om bønneropene fra moskeen, og at religion generelt er en mer naturlig del av hverdagen i Indonesia.

– Du merker at det er en annerledes kultur for dette enn i Norge. Religion er et veldig naturlig samtaleemne for folk, sier Ingebjørg.

Ekteparet forteller også at energien synker i takt med at gradestokken stiger. Det koster å utføre enkle gjøremål.

– Bare det å gå den korte turen bort til lekeplassen ble en stor ekspedisjon. Jeg følte meg som Roald Amundsen, hot edition, ler Ingebjørg.

Lytt til episoden her:

 

Fakta: Utsendt

En samtalebasert podkast om Misjonssambandets internasjonale arbeid.

Tar opp spørsmål om hva slags utfordringer man møter i en global misjons- og bistandskontekst? Hvordan er egentlig arbeidet organisert? Og hvordan føles det å bo og arbeide i krysningspunktet mellom ulike språk, kulturer og verdensbilder?

Med en rekke gjester som er tett på arbeidet gir Utsendt et spennende innblikk i hvordan det er å drive misjon og bistand i en verden i stadig endring.

Kan høres på stort sett alle steder hvor podkast lyttes til, eller man kan gå inn på nlm.no/podkast. Publiseres ukentlig.