Onsdagsklubben på Vestnes

Japanbesøk på onsdagsgjengen

Misjonær og kjendis er vel nesten det samme, eller er det ikke?

Interessen og spørsmålene var mange da onsdags-gjengen på Vestheim fikk besøk av Japan-misjonær Karoline Bergersen en ettermiddag i mai. Vi fikk høre om Karoline sin oppvekst og troshistorie, når lysten til å bli misjonær og dra til Japan dukket opp, og hva hun og familien gjorde som misjonærer i Japan. I tillegg ble hun utfordra til både å synge en sang på Japansk og besvare spørsmålene i «kjendis-praten» som en av jentene hadde laget. For det å møte en «ekte misjonær» var vel like stort som å møte en kjendis!

«Onsdags-gjengen» er en nyoppretta bibelgruppe som startet på Vestheim høsten 2021. Barnelaget Ving (1. – 4. klasse) hadde da en stor gruppe med 5. og 6. klassinger som vi ønsket å følge opp videre, og vi sendte ut et tilbud til dem om å bli med i en tweens-bibelgruppe. Vi har samlingene annenhver onsdag og 8 jenter dukker da trofast opp. Bibeltime/andakt, spørsmål og samtale, brettspill og kveldsemat er de faste postene på programmet. Alle har fått hver sin tweens-Bibel som de ivrig slår opp i. Stemningen er god og spørsmålene er mange.

Dette fikk Karoline Bergersen erfare da hun var på besøk. Det var kjekt å høre hennes troshistorie og hva de arbeidet med i Japan. Jentene var ivrige og spørsmålene kom på rekke og rad. I tillegg ble hun på slutten utfordret på spørsmål som nok ikke er så vanlige å få som misjonær. I «kjendispraten» fikk vi blant annet vite at Karoline ufrivillig hadde farget håret blått dagen før bryllupet sitt, og at den siste «selfien» hun tok var på Møre barneskole.  

 

Kvelden ble avsluttet med brettspillet «Dillemma», kveldsmat og ikke minst en «selfie» av hele gjengen