Podcast

En del av noe større?

PODKAST: Han skal flytte tilbake til Telemark og bli bonde. Hun forlater det trygge liv og reiser ut i verden. Utsendingen Ingebjørg reflekterer sammen med sin gode venn om å finne mening med livet der en er.

I en ærlig samtale i podkasten Utsendt, forteller Ingebjørgs nære venn, Hans-Christian Bolstad, om at han kjente det stakk da ekteparet Nandrup fortalte at de skulle reise ut som utsendinger.

– Men hvis jeg fjerner all egoistisk tanke rund det, så synes jeg det både er naturlig og artig at dere skal reise ut. Jeg støtter jo konseptet, ler Hans-Christian.

Hør den ferske episoden nederst i saken.

Hans-Christian ble kjent med Ingebjørg på Kvitsund Gymnas. Etter mange år i Oslo, skal han snart flytte tilbake til Telemark og starte gårdsdrift. Han forteller i podkasten at han kjenner seg igjen i det å bli tiltrukket mot en spesiell oppgave. For Hans-Christian handler det om å se meningen med det en gjør der en er.

– For dere som reiser ut, handler det om et evighetsperspektiv. Jeg kan få en indre fred av å rydde et gammelt kulturbeite. Det gir meg følelsen av å gjøre noe litt større enn meg selv. Jeg forvalter og tar vare på noe. Selv om det handler om å kutte ned grener og kratt.

Hans-Christian lurer videre på hvordan Ingebjørg vil reagerer dersom hun opplever lite frukter og fremgang på feltet. Vil hun da bli skuffet over Gud og oppleve årene som bortkastet? 

– Man investerer mye tid, krefter og følelser i det, svarer Ingebjørg, – Det er nok naturlig å ha lyst å se at det har betydd en forskjell.

– Men jeg har hørt en del historier fra plasser der folk har jobbet i flere tiår med misjon, uten at en har sett resultater. Men så ser en plutselig en vekkelse. Jeg har trua på at slike ting kan skje. Det er ikke alltid resultatene kommer i løpet av noen få år, men at en fortsatt kan være en brikke i noe, sier hun.

Lytt videre til samtalen her:

 

Utsendt

En samtalebasert podkast om Misjonssambandets internasjonale arbeid.

Tar opp spørsmål om hva slags utfordringer man møter i en global misjons- og bistandskontekst? Hvordan er egentlig arbeidet organisert? Og hvordan føles det å bo og arbeide i krysningspunktet mellom ulike språk, kulturer og verdensbilder?

Med en rekke gjester som er tett på arbeidet gir Utsendt et spennende innblikk i hvordan det er å drive misjon og bistand i en verden i stadig endring.

Kan høres på stort sett alle steder hvor podkast lyttes til, eller man kan gå inn på nlm.no/podkast. Publiseres ukentlig.