ØrjanBredvei

Gode råd på tampen

PODKAST: Hva bør en forvente når en skal reise ut som misjonær? Tidligere utsending Ørjan Bredvei gir Ingebjørg gode råd på veien.

I sesongens siste podkast-episoden av Utsendt, får Ingebjørg Nandrup gode råd fra tidligere utsending Ørjan Bredvei.

Ørjan Bredvei
Ørjan Bredvei:Gir gode råd Marius Bergersen

– Hva bør vi fokusere på nå når vi står på trappene til å reise ut? spør Ingebjørg i podkasten.

Lytt til episoden nederst

– Det som er sikkert er at man kan forberede seg på ulike måter, men ting blir ofte ikke slik man hadde tenkt, svarer Bredvei. – Det kommer til å se annerledes ut enn man hadde forestilt seg. Man får kanskje andre oppgaver enn det som ble forespeilet fra utsender-organisasjonen. Et godt råd vil være å være åpen og fleksibel.

Bredvei var i Indonesia i flere år sammen med sin kone og tre barn. Han forteller i podkasten at Ingebjørg nå står ovenfor, både en fantastisk men også krevende tid.

– Vi er vanlige mennesker sendt ut av Gud. Så vi kommer til å gjøre feil, og gjøre ting som er dumt. Men det som er viktig å huske på er at det man er flink på i Norge, er man også flink til i Indonesia. Så bruk de gavene man har fått, sier Bredvei.

– Selv om jobben kommer til å bli frustrerende og utfordrende, så er det et eventyr for hele familien som dere kommer til å ta med dere resten av livet. Det er masse å glede seg til.

Hør sesongavslutningen her:

Bildetekst: Ørjan Bredvei hadde en variert jobbhverdag som utsending i Indonesia. Her er det besøk på en skole i Medan.

Utsendt

En samtalebasert podkast om Misjonssambandets internasjonale arbeid.

Tar opp spørsmål om hva slags utfordringer man møter i en global misjons- og bistandskontekst? Hvordan er egentlig arbeidet organisert? Og hvordan føles det å bo og arbeide i krysningspunktet mellom ulike språk, kulturer og verdensbilder?

Med en rekke gjester som er tett på arbeidet gir Utsendt et spennende innblikk i hvordan det er å drive misjon og bistand i en verden i stadig endring.

Kan høres på stort sett alle steder hvor podkast lyttes til, eller man kan gå inn på nlm.no/podkast. Publiseres ukentlig.