Lese

Hva innebærer det å være en kristen?

Det er et av tre spørsmål vi har stilt til tre kloke mennesker i Misjonssamandet øst.

Sidesak
UNGLEDER:Anna Lindbak Hørte Privat

- Hva innebærer det å være en kristen?

– Å tro at Jesus døde og stod opp igjen for oss slik at vi kan være nær Gud. Vi er skapt med en hensikt, til å ligne Gud og leve i fellesskap med han. Siden jeg vet at jeg er elsket og at jeg er frelst uavhengig av hva jeg har prestert, gjør det at jeg lettere kan elske menneskene rundt meg. Anna Lindbak Hørte, konstituert ungleder i Misjonssambandet øst
Sidesak
FELLESKAPSUTVIKLER:Sven Arne Lundeby Privat

– Hvordan kan vi som enkeltmennesker og fellesskap «romme» de som er søkende, er på vei i (mulig) retning mot Jesus – men som ikke kaller seg kristne?

 

– Når disiplene fortsatt hadde mye å lære etter tre år med intensiv bibelskole hos Jesus, sier det seg selv at moderne mennesker uten forkunnskaper om kristen tro også trenger tid. Det må vi være forberedt på å gi dem, i tillegg til masse tålmodighet og raushet. Sven Arne Lundeby, fellesskapsutvikler i Misjonssambandet øst

 

Privat
REKTOR:Frode Nilssen Privat

– Hvorfor drives Hurdal Verk folkehøgskole (FHS) og for hvem?

– Hurdal Verk ønsker å gi ungdommer et år med personlig vekst og modning, og en mulighet til å bli kjent med Jesus. Vi har en tydelig kristen profil samtidig som vi møter alle med respekt, uansett hvem man er eller hva man tror på. Skolens motto er: «Dyktiggjøre for livet – Forberede for evigheten.» Frode Nilssen, rektor ved Hurdal Verk FHS

 

R2-44-45 Fordommer Bilde Torjus Podcast
NYSGJERRIG:Torjus ble ikke kristen på Hurdal Verk folkehøgskole, men flere fordommer forduftet. Nå er han mer vennligstilt til kristen tro enn før. Privat

Artikkelen stod først på trykk i UTSYN 5/2022.