Mann i Japan

Å lese luften i Japan

PODKAST: I en kultur hvor man leser mye mellom linjene, er kommunikasjon vel så viktig som missiologi når en jobber som utsending i Japan.

I den nyeste episoden av podkasten Utsendt er japanmisjonær Marius Bergersen gjest. Her deler han fra sitt liv som nordmann i en japansk kultur som er både spennende og til tider frustrerende for utlendinger.

– Det blir bedre etter hvert, men i starten var det vanskelig. Å skulle gjette seg til hva folk egentlig mener er utfordrende. Man blir god på kommunikasjon, forteller han i podkasten.

Lytt til podkast-episoden nederst i saken.

Han forteller også at det er mye positivt han som utenforstående kan bidra med inn i kirkearbeidet.

– Vi som utlendinger kan berøre sensitive tema på en annen måte enn japanerne kan selv. Vi kan stille spørsmål og være litt ny innflytelse, og kanskje ufarliggjøre ting.   

Familien spiser
Spennende liv:Familien Bergersen trives i storbyen Kōbe, som ligger på øya Honshu. Marius Bergersen

Bevarte ungdommen

I episoden forteller Bergersen også om en utfordrende tid for de unge i menigheten. Viruspandemien gjorde at kirken måtte stoppe med aktivitetene. Likevel klarte Marius og hans team å holde motet til ungdommene oppe, blant annet ved å lage digitale møtepunkt.

– Jeg tror at vi har vært med på å bevare mange av ungdommene våre i troen gjennom pandemien. De har ellers fått møte lite venner og hatt minimalt med fellesskap, forteller Marius.

– Hadde det ikke vært for at vi gjorde dette, så hadde det nok sett annerledes ut for mange av de ungdommene vi har hos oss i menigheten.

Hør episoden her:


 

Utsendt

En samtalebasert podkast om Misjonssambandets internasjonale arbeid.

Tar opp spørsmål om hva slags utfordringer man møter i en global misjons- og bistandskontekst? Hvordan er egentlig arbeidet organisert? Og hvordan føles det å bo og arbeide i krysningspunktet mellom ulike språk, kulturer og verdensbilder?

Med en rekke gjester som er tett på arbeidet gir Utsendt et spennende innblikk i hvordan det er å drive misjon og bistand i en verden i stadig endring. 

Kan høres på stort sett alle steder hvor podkast lyttes til, eller man kan gå inn på nlm.no/podkast. Publiseres ukentlig.