Kristoffer Krohn Sævre

Et uvanlig jobbintervju

PODKAST: Kan man være redd for krypdyr og samtidig jobbe som misjonær? Velkommen til et noe uvanlig jobbintervju.

I den nyeste episoden av podkasten Utsendt tar Ingebjørg Nandrup oss med til Misjonssambandets hovedkontor, og til et litt uvanlig jobbintervju.

Personalrådgiver Kristoffer Krohn Sævre gir lytterne et innblikk i hva det snakkes om i et jobbintervju, hva som gjør at han må trekke i bremsen, og ikke minst hvilke egenskaper man må ha for å fungere godt på felt. 

– Det er utfordrende å flytte til en ny kultur med et tett fellesskap. Da vil det skurre mellom mennesker. Så vi ser etter at folk har ballasten og de verktøyene som skal til for å håndtere utfordringer som kommer, forteller Krohn Sævre.

– Dere ser etter en helhet hos en person, mer enn kompetanse og CV? spør Nandrup i podkasten.

– Kompetanse er relevant, men i en ansettelsesprosess ønsker vi å bli kjent med hele mennesket, svarer Krohn Sævre og forklarer videre viktigheten av å vise sine svakheter og mangler.

Lytt til podkast-episoden nederst i saken.

– Vi prøver å sende ut folk som har gode forutsetninger for å fungere godt på felt. Men det hender vi bommer også, og at ting ikke fungerer. Det kan være risikosport noen ganger, erkjenner han.

Hør episoden her:

 

Bildetekst: Sævre har digital undervisning med nye utsendinger.

Utsendt

En samtalebasert podkast om Misjonssambandets internasjonale arbeid.

Tar opp spørsmål om hva slags utfordringer man møter i en global misjons- og bistandskontekst? Hvordan er egentlig arbeidet organisert? Og hvordan føles det å bo og arbeide i krysningspunktet mellom ulike språk, kulturer og verdensbilder?

Med en rekke gjester som er tett på arbeidet gir Utsendt et spennende innblikk i hvordan det er å drive misjon og bistand i en verden i stadig endring.

Kan høres på stort sett alle steder hvor podkast lyttes til, eller man kan gå inn på nlm.no/podkast. Publiseres ukentlig.