Maskedansk

Trolldom som samfunnsproblem

PODKAST: I ny podkast forteller utsending i Elfenbenskysten om spenningen kirken må stå i, i møte med trolldom og magi.

I den nyeste episoden av podkasten Utsendt samtales det rundt det som befinner seg mellom himmel og jord, nemlig åndeverdenen.

Fredrik Berge
Gjest i podkast:Fredrik Berge Privat

Forestillinger og anklager knyttet til trolldom og magi er et stort samfunnsproblem mange steder på det afrikansk kontinentet. I mange kirker i Elfenbenskysten kjempes  det mot dette fenomenet.

– Men det utfordrende med dette er at kirken selv står i fare for å underbygge og videreføre disse forestillingene, forteller Fredrik Berge i podkasten.

Han er utsending for Misjonssambandet i Elfenbenskysten og har forsket på dette blant mahoufolket. 

I podkasten deler Berge en alternativ innfallsvinkel til problemet og gir oss et spennende innblikk i den afrikanske tradisjonelle religionen.

Hør episoden her:

Bildetekst: I Elfenbenskysten er maskedans en rituell handling som både brukes til fest for å glede, men også i hverdagen for å beskytte landsbyen mot onde ånder.

Utsendt

En samtalebasert podkast om Misjonssambandets internasjonale arbeid.

Tar opp spørsmål om hva slags utfordringer man møter i en global misjons- og bistandskontekst? Hvordan er egentlig arbeidet organisert? Og hvordan føles det å bo og arbeide i krysningspunktet mellom ulike språk, kulturer og verdensbilder?

Med en rekke gjester som er tett på arbeidet gir Utsendt et spennende innblikk i hvordan det er å drive misjon og bistand i en verden i stadig endring. 

Kan høres på stort sett alle steder hvor podkast lyttes til, eller man kan gå inn på nlm.no/podkast. Publiseres ukentlig.