Gullfelt, Mali

– Rart å ikke skulle bidra til utvikling

PODKAST: I ny podkast forteller utsending i Mali at det er et privilegium å være til stede i landsbyen, også på bistandsfronten.

Tema for den første episoden av den nye podkasten Utsendt handler om utviklingsarbeidet i Misjonssambandet. Leder for bistandssektoren, Elin Vannes, er gjest og forteller i episoden blant annet hvorfor hun mener bistand er en naturlig del av misjonssarbeidet.

– Noen mener kanskje at misjonsorganisasjoner ikke skal drive bistand, men vi opplever fra Norad sin side at det er stor aksept for at vi både kan og skal drive bistand, forteller Vannes i podkasten.

I episoden er også utsending Bergfrid Almelid med fra Bamako. Hun kan fortelle at skepsis er byttet ut med håp blant lokalbefolkningen etter at man har sett resultatet av prosjektet.

– Tusenvis av planter og trær er plantet på de restaurerte gullfeltene. Nå har også andre begynt å kopiere prosjektet og restaurerer andre områder på eget initiativ, kan Almelid fortelle i podkasten.

Utsendt

En samtalebasert podkast om Misjonssambandets internasjonale arbeid.

Tar opp spørsmål om hva slags utfordringer man møter i en global misjons- og bistandskontekst? Hvordan er egentlig arbeidet organisert? Og hvordan føles det å bo og arbeide i krysningspunktet mellom ulike språk, kulturer og verdensbilder?

Med en rekke gjester som er tett på arbeidet gir Utsendt et spennende innblikk i hvordan det er å drive misjon og bistand i en verden i stadig endring. 

Kan høres på stort sett alle steder hvor podkast lyttes til, eller man kan gå inn på nlm.no/podkast. Publiseres ukentlig.


På spørsmål om hva hun tenker om at Misjonssambandet driver bistandsarbeid, er hun tydelig.

– Det å bo på en plass og ikke være engasjert i utvikingen til et lokalsamfunn, er på en måte rart. Det er et privilegium å få være en medvandrer når lokalbefolkningen selv vil være med og investere i fremtiden, og å sette i gang prosesser i lokalsamfunnet. Vi får mer enn vi gir av og til.

Bildetekst: Naturen har endelig tatt tilbake de ødelagte gullfeltene. Lokal prosjektleder og ildsjel, Youssouf Koné, er på befaring sammen med utsending Bergfrid Almelid.

Hør episoden her:


HAR DU SETT DENNE? Film om gullfelt-prosjektet i Mali