TE-selskap

Kulturkveld med kinesisk te-party på Stene bedehus

Vi inviterte til te-kveld på bedehuset og fikk en fantastisk kveld.

En fredagskveld i slutten av oktober var vi samlet en hel gjeng på kulturkveld på Stene bedehus, Averøy. Sammen med Anna Sæther inviterte vi folk på kinesisk te-selskap, og sammen med henne fikk vi en sosial, spennende og trivelig kveld.

Te er «in» for tida, og te-kulturen har en lang historie. I følge populære legender ble te oppdaget av den kinesiske erobreren Shennong i 2737 f.Kr. da et blad fra et Camilla Sinensist-tre falt ned i vannet erobreren kokte. Te ble en viktig del av Kinas historie og kultur, og rundt teen utviklet det seg mange rike tradisjoner.

Te-selskap
Te-selskap:Glade gjester Helen Trodal Reiten

I den Taiwanske fjellverdenen dyrkes kvalitets-te under optimale forhold, og ikke minst er oolong-teen derfra blitt berømt blant te-kjennere og te-nytere. Atmosfæren rundt tedrikkende er viktig. Det samme er utstyret, type tekanne, tekoppene og tetyper. Alt dette fikk vi være med på denne kvelden.

Kinapynt på bedehuset
Te-selskapet:Kinapynt Helen Trodal Reiten

Anna Sæther har vært misjonær på Taiwan i over 40 år og kjenner den kinesiske kulturen veldig godt. Hun tok oss med på en spennende reise i taiwansk og kinesisk kultur. Summingen og småpraten rundt småbordene, gav fortalte oss at folk koste seg. Anna avsluttet kvelden med en kveldsandakt der hun blant annet minnet oss om at vi har en omsorgsfull Gud som ønsker å gi oss sin nåde og tilgivelse når vi kommer til kort i livene våre, uansett hvem vi er og hvor vi kommer fra. Dette ble en fin avrunding på en flott kveld.