Val grunnskole okt 2021

Nytt grunnskolebygg på Val

Nå har vi endelig tatt i bruk det nye skolebygget til grunnskolen. Elevene flyttet inn etter høstferien. Elever og lærere har alt funnet seg godt til rette.

Mange gode rom

Det er tre klasserom, med tilhørende grupperom, garderobe og fellesareal. Det er spesialrom, kontorer og ikke minst et stort og godt fellesrom med amfi, bord til skolelunsjen og flott utsikt ut over Val. Deler av bygget har to etasjer. Der er det et areal som ikke er innredet, men som vi innreder til klasserom når behovet er der.

Dette skoleåret bruker vi to klasserom og to grupperom. Vi har 24 elever fordelt på to klasser. Det er 12 på første og andre trinn og 12 på tredje til femte. Skolen er godkjent for totalt 75 elever fra første til tiende klasse.

Innenfor budsjettet

Det ser nå ut til at vi kommer til å få bygget ferdig for ca 31,5 millioner kr. Det er godt innenfor budsjettet og et resultat som vi er fornøyd med. Vi synes vi har fått mye for pengene.

Innvielse av bygget

Lørdag 30. oktober var det åpningsmarkering eller innvielse om man vil. Elever, ansatte, foreldre og besteforeldre kom og fylte fellesrommet. Elevene klipte snor og hadde ulike innslag. Det var skriftlesning og bønn for skolen. Så var det hilsener, blant annet fra Misjonssambandet Midt-Norge, skoleseksjonen i Misjonssambandet og ordføreren i Nærøysund kommune. Etterpå var det kaffe og kaker. Elever og lærere hadde etterpå ulike poster med oppgaver og konkurranser til glede for gjestene.

Vi er takknemlige for at det har lagt seg så godt til rette for skolen. Nå er vi kommet «hjem» med grunnskolen. Vi håper at den kan få spille en viktig rolle og bli til velsignelse for elevene, familiene og lokalmiljøet vårt.