Tinnesmoen barnehage 40 år

Sammen om å sette verdifulle spor

Bamsebo, Bjørnebo, Knøttebo, Tassebo og Tussebo. Til sammen utgjør de Tinnesmoen Barnehage på Notodden. Nylig feiret de 40-års jubileum.


–  Her har det vært feiring i hele dag, og vi skal feire litt i kveld også, sa daglig leder Hilde Nykaas Særsland da staben i Misjonssambandet sør var innom barnehagen siste mandagen i august. Særsland har jobbet i barnehagen siden 1995. Og vi som fikk høre henne fortelle om barnehagens historie og barnehagen i dag oppdaget raskt at dette er en dame full av ideer, og engasjement. Hun brenner for barnehagearbeidet hun har ledet i 25 år. – Når barna og foreldregruppen har det godt, ja, da har vi som jobber her det også godt, sier Hilde.

Godt arbeidsmiljø
Pr. i dag har Tinnesmoen barnehage 90 barn fordelt på 5 avdelinger. – Vi har rent arealmessig plass til flere barn, men med tanke på antall ansatte så er de pr. i dag fulltegnet med 90 barn. Barnehagen har nå 30 ansatte fordelt på 23 årsverk. – De ansatte trives så godt og er glade for å jobbeher. Jeg har et fantastisk personale med meg. Og når det er et godt arbeidsmiljø så smitter jo det over på barna og foreldrene også, kommer det entusiastisk fra Hilde Særsland.

Visjonen til NLM-barnehagene er "Sammen om å sette verdifulle spor". – Den er så midt i blinken, og flere foreldre har også kommentert at de syns visjonen er flott.

 
Utbedringer og nybygg
Barnehagen som ligger i bydelen Tinnesmoen på Notodden, vegg i vegg med Tinnesmoen bedehus, har opp igjennom årene hatt flere utbygginger og forbedringer. Det siste er at de kjøpte et hus rett over veien for barnehagen. Huset ble revet og det er nå anlagt en flott parkeringsplass der. – Det har alltid vært vanskelig med parkeringsplasser her, så dette var en kjærkommen investering, sier Hilde.

Eier og eierstyre
Hun roser også NLM-barnehagene AS for deres bevissthet i forhold til kvalitet. – De er alltid offensive når det gjelder utbedringer og modernisering av barnehagenes lokaler. Og så har vi et fantastisk eierstyre, legger hun til. Det er representanter som formelt sett er utnevnt av regionstyret i Misjonssambandet sør.

Takk til Tinnesmoen bedehus
Barnehagen eies i dag av NLM barnehagene AS, men det var medlemmene på Tinnesmoen bedehus som tidlig på 80-tallet gikk i gang med bygging av barnehagen. Dette var en av de første heldagsbarnehagene i Notodden kommune. – Hadde det ikke vært for bedehuset så hadde det kanskje ikke vært barnehage her i dag. Det har hele tiden vært et veldig godt samarbeid med bedehuset, forteller Særsland.

40-års feiringen ble markert 30. august. – Vi hadde både ballonger, marsipankaker, sjokoladekaker og is som vi delte ut fra egen isbil. Foreldrene fikk også kake når de kom og hentet barna på ettermiddagen.  Senere på kvelden var det fest med barnehagens ansatte og representanter fra eierstyret og fra bedehuset til stede. Der fortalte en av foregangsmennene for barnehagen, Per Martin Vadset historien om barnehagen helt fra starten av og frem til i dag. – Tinnesmoen barnehage er en fantastisk barnehage, avslutter daglig leder Hilde N. Særsland.