Personer i strandkanten

En god start

Både innen korps og idrett har det blitt snakket mye om reduksjon i antallet deltakere. Mange har ramlet av. Hvordan ville dette bli hos oss i Misjonssalen?

Vi har stilt oss flere spørsmål

Hva er en menighet, og hvordan ser en menighet ut? Det finnes en rekke mulige svar på disse spørsmålene. Vi lurte likevel på om vi måtte justere våre svar på hvordan Misjonssalen ser ut etter mange måneder med annerledes drift. Noen gudstjenester fikk vi ha høsten 2020, men antall fysiske samlinger har vært kraftig redusert.

Høsten 2021 er den høsten da alle skal ta igjen det som ikke har blitt gjort på lenge. Det har vært konfirmasjoner rundt omkring i landet både i august og september. Likevel har vi sett at antallet som har kommet på gudstjenestene har vært stigende. Barnefamiliene i antallet vi er vant til har derimot vært som før. Det var derfor veldig kjekt å se at det begynte å ta litt av på påmeldingen mot slutten av uke 36. Da klokka var 11 den 12. september var vi over 200 på lista. Toget ut til søndagsskolen litt ut i gudstjenesten nærmet seg igjen det vi ønsker.  Vi kjente en stor glede over å merke at vi nærmet oss normalen. Etter gudstjenesten kom den ene engasjerte søndagsskolelæreren etter den andre og fortalte om flotte opplevelser. Vi fikk også være med å døpe to flotte jenter.

Etter gode smittevennlige samtaler på asfalten utenfor Misjonssalen etter gudstjenesten kunne vi ta fatt på hjemveien med et smil om munnen. Det store fellesskapet i Myrabakken begynner å ligne på seg selv igjen. Vi tror ikke at konsekvensene av korona-tiden vil bli noe å snakke om. Vi er et lag som ønsker å stå på for hverandre, Ålesundsområdet og det internasjonale arbeidet til Misjonssambandet. Fortsatt er det mange som har vært opptatt med andre aktiviteter, men som vi vet snart vil dukke opp. Vi er skapt til fellesskap, og fellesskapet er noe vi setter veldig pris på.

Vi retter takken til Gud for at vi har fått en god start, og at vi kan ha stor forventing til hva Gud vil gjøre gjennom menigheten vår i tiden som kommer.