Såpeboble-eksperiment

Newton-leir

«Det beste med å komme på leir er bibeltimene og kiosken!»

Andre helgen i september var det Newton-leir for 1. – 4. klassingene, og det var en forventningsfull gjeng med både ledere og deltagere som dukket opp på Vestheim Ungdomssenter fredag ettermiddag.  

Også i år fikk vi besøk av vår helt egen forsker-ekspert, og kjemilærer på Vestborg, Øystein Strand. Han viste oss ulike forsøk, før ungene skulle i gang med å gjennomføre sine egne eksperimenter. Her var det blant annet muligheter til å lage eksploderende påskeegg, flyvende isbiter, gigantiske såpebobler og vulkan 

Vi fikk også tid til mye lek gjennom helgen. Både uteområdet på Vestheim, og klatreveggen inne var flittig i bruk. I tillegg hadde vi bibel- og misjonstimer hvor vi fikk lære mer om Sakkeus, og arbeidet som Misjonssambandet driver i Indonesia.  

På søndag var det tid for å reise hjemover igjen, og selv om ungene gjerne skulle vært en hel uke på leir, så må de nok vente til adventsleirene i november.