Fisketur på Ålvundfjorden

Sommerleir på Solhøgda

25-27 Juni var det duket for sommerleir for 5-8 klasse. Tidligere i uka hadde Arne Johan og Kari Gagnat også ønsket velkommen til 1-4 klassinger. Det har vært mange avlyste leirer siste halvannet år, men bestyrerne har absolutt ikke ligget på latsida

Samtlige soverom og bad i kjelleren har fått en kraftig oppgradering, alle madrassene er også skiftet ut og når arrangementene igjen ble avlyst i år så utnyttet de også den tida til å pusse opp både møtesal og peisestue. Nå ligger det også  flott nytt gulv med varmekabler på Solhøgda som vil komme godt med til vintersesongen.

Men denne gang var det sommerleiren som stod for tur. En årlig tradisjon på Solhøgda med mye tid til utendørs opplevelser. Fotball, klatring og sykkelløype var populære aktiviteter, mens det å få en egen båt med fiskeutstyr og å kunne ro ut på Ålvundfjorden med nye og gamle venner ble en stor opplevelse.
Det ble ikke mindre av at Arne Johan sløyde og kokte fisken utenfor naustdøra og delte ut til deltakerne.

Men både før og etter aktiviteter er det også satt av tid til åndelig påfyll.

Inger Valbø hadde en spennende misjonstime for oss, der vi fikk se og høre mange ferske nyheter fra Japan.

Igjennom kveldsandakter og bibeltimer var det også en klar rød tråd, der Torstein Barlaup pekte på Jesus igjennom profetiene fra det gamle testamentet. Deltakerne fulgte spent med og så sammenhenger og kom med dype teologiske svar underveis som jeg ikke hadde hatt noen som helst forutsetninger til å komme med når jeg selv var ti-tolv år.

Det er tydelig at det foregår mye god og bibelsk undervisning rundt om i hjemmene, på barnelagene og på leirer som denne. 
Jeg reiste oppmuntret og inspirert hjem fra Solhøgda denne helga.