Rolf Lavik

Muligheter i koronatid

Som forkynner blir det mye reising og mange dager borte fra familie og nærmiljø. Koronatida har gitt nye muligheter.

Når noe stenges, åpnes noe annet

Visst er covidismen en utfordrende tid, også for en forkynner. Det er blitt lite reising og lite fysiske møter. Men er det ikke når det mørkner at man bør tenne lys? Det er lurt å telle velsignelsene og glede seg over dem!

«Dersom du vel å ikkje gleda deg over snøen,
vil du ha mindre glede i livet,
men same mengde snø.»
- ordtak fra Voss

Jeg må si: Forkynner Lavik har gode dager. Koronanedstengningen har gitt mange koronaåpninger! Jeg har fått være mer hjemme med familien! Det er blitt god tid til alt som det ellers er lite tid til: Rydding. Reperasjoner. Revejakt. Spekematproduksjon. Friluftsliv. Bassgitarøving. Oppussing. Snøscooter. Bibelstudier. …og snømåking…(sukk!)

En tid for læring

En gammel hund lærer nye triks! Mancaven på loftet er omgjort til internettstudio. Tekniske dingser er kjøpt inn og reiseruta oppfylles med møter på facebook, youtube, teams, meet eller zoom. Det er virkelig givende arbeidsdager på hjemmekontoret!

Er du interessert, så sjekk gjerne facebooksiden til klasse4b og youtubekanalen til Rolf Lavik. Der ligger en del opptak av disse pandemivennlige møtene.

Dette er hva jeg har lært: Selv en koronatid er en nådetid, og Guds rike er aldri stengt.