Dåp i regnskogen i Abidjan

Dåp i Abidjan

I Abidjan ble åtte personer døpt på påskeaften, 3. april.

Folk møter tidlig opp i kirken og begynner å synge. Når folk etter hvert er på plass, kommer en buss for å ta dem med til en stor regnskog i utkanten av bydelen – en nasjonalpark midt i storbyen. Etter et kvarters kjøretur stopper bussen ved en elv inne i skogen, og ut kommer en gruppe festkledde mennesker. De synger fortsatt, og trommene er også med.

Det er påskeaften, og åtte personer fra menigheten skal døpes. Noen av dem har vært med i menigheten lenge, men er ikke blitt døpt før nå. Andre er nye kristne.

Pastor Issiaka taler til forsamlingen
Stor dag:Pastor Issiaka har ledet menigheten i Abidjan siden den startet. Her får han ta imot åtte nye medlemmer til dåp. Anita Zimsen

Sangen stilner når pastoren tar ordet og forklarer hva dåpen er. Han leser noen bibelvers og snakker til dem som skal døpes. Så går han selv ut i elven, sammen med et lite team av tillitspersoner i menigheten. De roper navnet til førstemann. En etter en blir alle åtte døpt i Faderens, Sønnens og Den Hellige Ånds navn, i en liten elv, i skyggen av bambus og palmer i regnskogen. Og etter hver dåp synger menigheten:

Moi, j’ai décidé de suivre Jésus

Jeg har bestemt meg for å følge Jesus

Etter dåpen fortsetter sangen og trommene. Menigheten takker Gud for de nydøpte og fortsetter festen ute i skogen ut over ettermiddagen, med mat og drikke til alle.