Signe Olava, sammen med ektemannen Asbjørn og datteren Malina.

Å fortelle om Jesus gjør meg glad

– Dette er midt i blinken for det jeg ønsker å jobbe med. - Jeg opplever at Gud har gitt meg et kall, og når jeg da ble sittende på bakerste benk, ja da lengtet jeg etter å bli brukt. Jeg vil dele Jesus, sier Signe Olava Lindefjell Birkeland.


Høsten 2020 begynte hun som barne- og familiearbeider i Region sør. – Her får jeg dele Jesus, og jeg blir utfordret på å være kreativ, pedagogisk og verdt å lytte til. Dette er spennende utfordringer, sier Signe Olava som er oppvokst på Ålgård. Hun er utdannet vernepleier og har også en tid jobbet som det.  Nå bor hun i Konsmo sammen med ektemannen Asbjørn og datteren Malina.

Som barne- og familiearbeider i vestre delen av Region sør er hun en god del på farten. – Sist høst ble det besøk både i Eiken, Hægebostad, Konsmo og Lyngdal forteller hun.

Kan du si litt mer om hva jobben din går ut på?
–  Jeg får reise rundt å fortelle barn om Jesus. Jeg har andakt på barnelag og familiemøter i ulike bedehusforsamlinger. I tillegg besøker jeg Kvås barnehage og Imekollen barnehage i Mandal og har kristen samling med barna der. Før jul fikk jeg også være med å ha andakt på digital julemesse. Det var spennende, fortelle Signe Olava. – Jeg brenner spesielt for familiearbeidet. Og da spesielt for familiemøtene som jeg ønsker skal være alle-møter. Jeg ønsker at alle generasjoner kan være sammen på ett og samme møte.

På barnas premisser
– Jeg tror det går an å ha andakt og møter på barnas premisser. Samlinger som gir barna noe, men som også gir de voksne noe, for alle har jo vært barn en gang, sier Signe Olava og legger til; For så stor Gud tror jeg vi har!

Mitt største ønske er at disse møtene skal være med å utruste de viktigste trosformidlerne, nemlig foreldrene. Men også faddere, besteforeldre, tanter, onkler, venner osv. Tenk om disse møtene kunnevære med på å bygge broer mellom de forskjellige generasjonene. Det hadde vært flott, sier en begeistret barne- og familiearbeider.

Dele Jesus
– Jeg er så heldig at jeg har fått reise flere ganger til Afrika, og sett mye av misjonsarbeidet der. Det arbeidet vil jeg også være med på, selv om jeg bor i indre Agder. Jeg vil være med å utfordre barna til å være med å dele Jesus. Til de rundt seg, men også til de som aldri har hørt om han.

Hva drømmer du om?
– Jeg drømmer om at alle skal få kjenne seg hjemme i forsamlingen. Enten du er et barn som ikke syns det er så lett å sitte lenge i ro, om du er singel ung voksen som kan føle deg utenfor eller om du nærmest er fast inventar på bedehuset. Jeg drømmer også om at både unge og eldre lærer nye sanger på bedehuset, og at de får mat for sjelen. Og jeg drømmer om at vi alltid må ha fokus på å gi Jesus videre til hele verden. Vi må gi videre Han som er veien, sannheten og livet, avslutter barne- og familiearbeider Signe Olava Lindefjell Birkeland.