Anna

-Jeg skal prøve å la kreativiteten blomstre

Men den nye utviklingslederen mener det er Gud som gjør den virkelige forandringen.

Vi slår på tråden til Anna Lindbak Hørte, vår nye utviklingsleder i NLM ung region øst. I den andre enden er ei som er i skikkelig godt humør, og latteren sitter løst.

Rideleir i 2007

Anna er 26 år gammel og oppvokst i Oslo. Hun gikk barneskolen på Bygdøy og videregående på Kristelig Gymnasium. I senere tid var hun fire år i Ungdom i Oppdrag, i Skien og på Sola. Hun har også fullført en bachelor i økonomi og administrasjon på NLA Hauge School of Management.

– Jeg er generelt veldig glad i mennesker. Det har jeg vært så lenge jeg kan huske. Jeg har alltid visst at jeg vil følge Jesus, forteller hun. Foruten å gå på NLM-deleide KG og NLA har ikke Anna vært engasjert i NLM tidligere.

– Men jeg var faktisk på en NLM-rideleir i 2007, som jeg fant ut da jeg gikk inn på Min Side, trekker hun spøkefullt fram.

«Det høres ut som meg»

– Hva var det som dermed fikk deg inn i denne jobben?

– Det var veldig gudfeldig vil jeg si. Jeg hadde en annen jobb og var egentlig ikke på utkikk, men så dukket utlysningen opp på Facebook. Jeg leste stillingsbeskrivelsen og tenkte: «Dette høres ut som meg!» Da ringte jeg til Ung-leder Gjermund Nordhus, fikk litt mer kjøtt på beinet, dro på intervju og fikk jobben. Jeg storkoser meg.

Anna forteller at mange av arbeidsoppgavene i tiden framover vil være oppfølging av de lokale barne- og ungdomslagene. Hun håper også å få mer tid til besøk på sikt, som naturligvis har uteblitt den siste tiden.

– Jeg er jo utviklingsleder, så jeg skal også prøve å komme med noen idéer og la kreativiteten blomstre.

Anna
Åpenhet:– Jeg er veldig opptatt av at vi kan snakke sant om livet, både i troen og livet generelt. Jeg ønsker å skape åpne og trygge fellesskap, sier utviklingsleder Anna Lindbak Hørte Phil Matthews

Lyttende oppfølging

Når vi spør hva Anna brenner for, svarer hun ganske fort at folk skal bli kjent med Jesus, og disippelgjøring.

– Hvordan kan du bidra til at det skjer?

– Gjennom oppfølgingen i jobben får jeg mulighet til å gå sammen med folk. Jeg får lytte, diskutere utfordringer, be for andre, bygge bro til dem som enda ikke kjenner Jesus og samtidig utruste dem som allerede tror.

Det er Gud som gir vekst

Anna deler fra 1 Korinterbrev 3,6: «Jeg plantet, Apollos vannet, men Gud ga vekst.»

– Dette tenker jeg er veldig avgjørende når man driver kristent arbeid, at man lar Gud være Gud, og vi mennesker være mennesker. Vi skal så, vi skal vanne, vi skal investere i mennesker, men det er bare Gud som kan forandre hjerter. Da blir det mindre press på oss.

Anna understreker samtidig at vi ikke dermed kan ligge på latsiden og la være å gjøre noe som helst, selv om Gud gjør den virkelige forandringen.

Anna ønsker gjerne å komme i kontakt med deg! Hun vil høre engasjementet som rører seg rundt om i regionen. Kontakt henne på: ahorte@nlm.no