Jesus

Hva betyr Jesus for deg?

Dette spørsmålet fikk jeg av en gjeng nysgjerrige konfirmanter på leir for noen år tilbake. Det var visst interessant å høre hva jeg som ungdomslederen tenkte!

Respons

Min umiddelbare respons på spørsmålet var kanskje like klisje som det var kort. “Alt!”

For Jesus betyr jo alt for meg. Ansiktet til konfirmantene lyste opp som noen gigantiske spørsmålstegn, og jeg skjønte fort at svaret mitt ikke hadde gjort de klokere. Om noe, så hadde det vært så intet-sigende at konfirmantene var enda mer forvirra enn i utgangspunktet. Jeg innså at her måtte de få ett bedre svar, for dette ga ingen mening for dem.

 

Avhengig

Jeg er avhengig av Jesus. Faktisk mer avhengig av Jesus enn jeg er av telefonen min. Og Jesus er alltid tilgjengelig, i motsetning til telefonen. Jesus går ikke tom for strøm, Han krever ikke at jeg må løpe opp på ett fjell for å få dekning. Jesus er ikke like ustabil som 4G av og til kan være, og relasjonen til Han blir ikke ødelagt slik som skjermen på mobilen blir knust når jeg mister mobilen i bakken.

 

Stort spørsmål

Men hva betyr egentlig Jesus for meg?

Jeg har tenkt mye på det spørsmålet siden den gang. Og fortsatt stiller jeg meg selv det samme spørsmålet fra tid til annen. Hva betyr Jesus for meg når jeg er glad? Når jeg er sliten? Når jeg er sint, lei meg, eller bare har det helt ok?

Spørsmålet er stort, og jeg er sikker på at visst du hadde spurt flere om det, så ville alle hatt ulike svar. For min del, så henger det Jesus betyr for meg sammen med hvem Jesus er for meg. 

 

Jesus er…

Jesus for meg er trygghet, kjærlighet, håp, sannhet, venn og forbilde. 

-        En trygghet om at jeg har betydning, at jeg er viktig. At jeg er sett, elsket og avslørt.

-        Kjærlighet fordi Han ofret sitt liv. For MIN skyld! På tross av alle mine feil, mangler og tabber.

-        Ett håp for framtiden. Ett håp ved at Han har en plan med det jeg går gjennom. Han har en plan for mitt liv videre på jorden, men også for evigheten. 

-        Sannhet ved at det er en mening med livet, og at det er mening med at jeg og alle andre er skapt. 

-        Venn fordi Jesus er en jeg alltid kan komme til, med alt.

-        Ett forbilde i både ord, handling og tanke. 

Hva betyr Jesus for deg?