Medarbeiderne på NLM Gjenbruk Jørpeland lørdag 19.12

Takk for innsatsen

Lørdag 19. desember er det siste åpningsdag for NLM gjenbruk på Jørpeland. Med fem dager igjen til jul, kunne en kanskje forvente en rolig dag på jobb?

Men også denne dagen var det folk som ventet på å slippe inn, når dørene ble åpnet kl.11.00. Salget i adventstiden har vært veldig bra. Julekuler, julelys, julekrybber, juleduker og alt som har med jul å gjøre, har gått som «varme hvetebrød». De siste dagene har julevarene blitt satt ned til halv pris, og denne siste åpningsdagen er det meste solgt.

Rester av julevarer
Ove Sandvik

Denne uka har butikklederen forbutikken på Jørpeland, Ellen Førland (t.h. i hovedbildet), overasket medarbeiderne med å koke julegrøt til lunsjen. På lørdag var restene av grøten blitt til nydelig riskrem. Medarbeiderne i gjenbruken står virkelig på, både i åpningstiden og på dugnadene på tirsdag ettermiddager. De fortjente derfor virkelig en varm takk. Det var planlagt julebord på Utsyn for medarbeiderne, men det gikk ut på grunn av smittefaren.

Etter tre timers åpningstid, kunne kassen gjøres opp med et nytt flott resultat. Folk i alle aldre er kunder. Små barn er mest opptatt av hyllen med leker, mens de voksne er på skattejakt både i bokhyllene, i møbelavdeling, steintøy, glass, klær og elektriske varer. NLM Gjenbruk har et dekkende slagord: «Vi har alt, men ikke alltid».

I vår region er det gjenbruksbutikker på Varhaug, Stord, Stavanger, Rennesøy, Kvinesdal, Klepp, Karmøy og Jørpeland. På Sandnes er det godt i gang med planlegging av en kjempestor butikk som vil åpne dørene i 2021. Butikken i Hillevåg i Stavanger, var uheldig og opplevde en brann i lokalene for kort tid siden. Butikken er derfor stengt, og det arbeides med å finne veien videre.

Hjertelig takk til alle trofaste medarbeidere, givere og kunder. Til tross for pandemien, ble året 2020 et godt gjenbruks år.