Festmat

Førjulsfest i koronatider?

Ja, det spørsmålet stilte jeg meg jeg også. Men, det ble en super førjulskveld på Søvasslia Ungdomssenter og Leirskole med 40 gjester som hold god avstand mellom seg og med rikelig tilgang på håndsprit.

I flere år har Søvassli Ungdomssenter og Leirskole invitert til førjulsfest. Kari Tronvoll og personalet på Søvasslia, tenkte at de måtte avlyse denne festen i år. Så fant de ei anna løsning: De flytta heile arrangementet til andre etasje, åpna dørene mellom møtesal og peisestue og dekka på småbord med plass til 40 gjester.

 

God mat

Søvasslia bød på et smakfullt koldtbord med laks, eggerøre, spekemat, kylling og godt hjemmebakt brød. Kaffe og dessert hørte også med.

 

Variert program

«Fagerlikaran», eller som de sa; «Jonn og Brage memorial team», gledet oss med variert, vakker og klangfull sang.

Gjertrud Gangås Gåsvatn tok oss med tilbake til sin oppvekst gjennom sjølskrevne dikt, en naken ærlighet som skapte latter og utfordra til ettertanke. Asbjørn Barlaup deklamerte diktet om Anna som snorka så voldsomt at Ola ikke visste sin arme råd og tok oss så inn i Edin Holmes dikt om sangeren som ikke får stemt sin harpe slik han vil når han skal lovprise sin frelser.

 

Takknemlig!

Takk hører med til en flott førjulskveld og da er det både godt og vemodig å få være med å takke to trofaste medarbeidere som har avsluttet sin tjeneste på Søvasslia:  Kjøkkenleder Hege Kleffelgård Gjønnes og leirskolelærer Leif Martin Meland.