Julesalg 2020 Åfjord

Julesalg i koronatid

Pandemien prøvde å stoppe oss. Men vi klarte å lage et fantastisk alternativ.

I år ble det ikke loddsalg på dørene, det ble ikke åresalg, det ble ikke middagssalg, det ble ikke barnelotteri eller kveldslotteri, og det ble heller ingen deltakere til stede inne på Misjonshuset i Åfjord.

Men hva sto vi igjen med?

Jo, vi gjennomførte et digitalt hovedlotteri via VIPPS og vår egen nettbutikk, samt salg av loddnummer på butikkene. Alt ble registrert i et regneark med navn og telefonnummer. Vi solgte lodd for 85.000 kroner, noe som var veldig bra! Takk til alle som bidrog, både med gevinster, loddkjøp og som spredte budskapet om loddene til venner og bekjente.

Det ble også solgt julehefter og en mengde julekalendere, godt over 100, der det trekkes en vinner hver dag i adventtiden.

Kveldsmøtet på fredag utgikk helt.

Utendørs kioskbod med bålpanne

Lørdagen kom med skyfri himmel og uten nedbør. Klokka 12 strømmet folk inn på plassen foran Misjonshuset, fant sin plass i køen innenfor de koronapålagte krittsirklene med meteravstand, og handlet bakervarer, elgkjøttkaker, syltetøy, saft, poteter, ved mm fra en kioskbod.

Det brant lystelig i en bålpanne, mens sveler ble stekt og solgt sammen med kaffe. Folk koste seg, og de handlet for ca 24.000 kroner.

Digital misjonsbasar

Misjonsbasaren lørdag kveld ble digital. Vi gjennomførte en times sending som var lagt ut på YouTube og misjonisentrum.no. Lise Taraldsen og Oddmund Sørli sang for oss, Øyvind Rott holdt andakt og vi fikk også en herlig minikonsert med Arnhild Saltbones og Ole Petter Skansen med band.

Midt oppi dette gjennomførte vi et kransekakelotteri, der kjøp ble sendt inn som SMS. Også i år hadde misjonsdamene i Sørdalen bakt 10 flotte kransekaker. Dette innbrakte hele 7.000 kroner på en halvtime. Hovedlotteriet ble trukket og gevinster fordelt til takknemlige vinnere.

Julesalgets leder, Barbro Ugedal, som var på jobb ute i Nordsjøen entret skjermen via mobil og ble intervjuet på direkten. Hun var stolt over det vi hadde gjennomført denne dagen.

Hva kan vi ta med til neste år?

I år har vi prøvd mye nytt, og må tenke gjennom hva vi kan ta med oss av dette til seinere års julesalg. Det var arbeidssomt på en annen måte, men også svært givende.

Det viktigste midt oppi dette, er tross alt at vi fikk være med å formidle frelsesbudskapet til de som så og hørte på oss under sendingen, samt at vi har bidratt med en pen slump penger som NLM vil bruke i sitt viktige misjonsarbeid framover. Sluttsummen er enda ikke klar, da varesalget fortsetter på nett ut november.