Gudstjeneste

Åpen gudstjeneste

Det er flere menigheter og forsamlinger i NLM som sender gudstjenestene sine på sosiale medier. I Oslo har tre menigheter gått sammen om fellesgudstjenester.

Misjonssalen, Lillokirken og Vitalkirken hadde sist søndag sin første fellesgudstjeneste. Det var et møte hvor de forskjellige menighetene bidro i forskjellige roller, både foran og bak kamera. Det har de planer om å fortsette med frem til man kan møtes fysisk igjen.

 

God kompetanse

Jan Magnus F. Lillebø er ungdomsleder i Misjonssalen Oslo, og har vært aktivt med i planleggingen. Han forteller at menighetene har god kontakt med hverandre, blant annet gjennom et pastorfellesskap i Stor-Oslo.

‒ Det var pastor i Vitalkirken, Harald Hovland, som sendte en melding og foreslo et samarbeid, sier han. I Misjonssalen Oslo hadde de allerede begynt å se på forskjellige muligheter, og ble med en gang positive til initiativet.

På grunn av størrelse og muligheten til å holde avstand blir gudstjenestene spilt inn i Misjonssalen, mens representanter fra alle menighetene bidrar i gudstjenesten.

‒­ Det er ca 20 personer som er med på innspillingen, og vi har det siste året hatt god kompetanseutvikling på alle områder i en slik produksjon, forteller Lillebø.

 

God respons

Det er vanskelig å anslå hvor mange som følger med på en slik gudstjeneste, men på de forskjellige sidene på Facebook og Youtube har man hatt i underkant av 2000 visninger.

‒ Det er veldig mange som er villige og motiverte til å stille opp, så dette er veldig gøy å være med på, sier Lillebø, og legger til at hvis restriksjonene fortsetter inn i desember, så vil også NLM Follokirken delta i samarbeidet.

 

Mange muligheter

Gudstjenesten er tilgjengelig både på Misjonssalen sin facebookside, og youtube. I tillegg er det flere NLM menigheter i hele Norge som sender sine gudstjenester.

Her kan du finne mer informasjon om noen internettgudstjenester.

Misjonssalen Oslo   

Misjonssalen Ålesund  

Salem Misjonskirke NLM Bergen

Misjonshuset, Kristiansand