Steffen Dyve

Ny leder for NLM i Indonesia

De siste tre årene har Steffen Dyve vært utsending for NLM i Indonesia. Nå er han ansatt som leder for arbeidet inn mot en spennende, men krevende tid for landet sørøst i Asia.

Steffen Dyve er ny i rollen som Stedlig representant (SR) i Indonesia. Han mener det er store forskjeller på hvordan man utøver lederrollen i Indonesia sammenlignet med Norge.

– I den indonesiske kulturen er folk mer vant med autoritære ledere som forteller deg hva du skal gjøre, forklarer Dyve. Men han legger ikke skjul på at han selv er en teamarbeider.

–Jeg ønsker å se hele staben og bygge dem opp slik at de skal forstå hvor viktige hver enkelt er. Samtidig ønsker jeg å være ydmyk i møte med mine svakheter, og bidra med mine styrker. Jeg har et fantastisk team rundt meg som kjenner meg og er vant med bytte av SR.

 

Frustrerende med pandemien

Covid-19 har, som på de fleste misjonsfelt, begrenset aktiviteten til områdene hvor man ønsker å være til stede. Dyve savner tiden før virusutbruddet.  

– Misjonsarbeidet her handler mye om relasjonsbygging over tid. Det oppleves utfordrende når vi nå ikke kan være like mye sammen, må snakke gjennom munnbind og ikke får nå ut til mennesker som trenger å høre evangeliet om Jesus, sier han. 

Likevel skryter han av de lokale medarbeidere som stadig tenker nytt og klarer å kommunisere med mennesker på nye måter, blant annet via digitale flater.

‒ Så håper vi det kommer noe godt ut av dette til slutt. Jeg tror det er sunt å måtte tenke litt nytt. 

Til småøyer med evangeliet

Dyve bor i storbyen Medan sammen med kona Marthe og deres tre barn. Men på grunn av koronasituasjonen er de nå midlertidig i Norge. I høst hadde Dyve likevel en tur til Indonesia for å følge opp arbeidet, og han planlegger snart en ny tur. Den relativ ferske SR-en gleder seg nå til å se fremover.

– Det skjer spennende ting på noen småøyer hvor vi har fått lov til å dele evangeliet med mennesker som ikke kjenner Jesus. Jeg vil også trekke frem et spennende pilotprosjekt som innebærer hotellvirksomhet og relasjonsbyggende arbeid tilknyttet dette, avslutter Dyve.