Johannes Selstø

Jeg fylles med glede

Noen gode tanker om de små og store fellesskapene våre.

To forskjellige møter

Jeg har de siste to lørdagene vært på to helt forskjellige møter. Det ene møtet var i Bindalseidet med syv deltagere. Fire var over 80 år og tre var i 60-årene. Det andre var i Betania Ung Trondheim med 110 ungdommer. Jeg fylles med glede og takknemlighet for begge samlingene.

 

Kjente Guds fred

På møtet i Bindalseidet spilte en av de eldre trekkspill til sangene. Etter talen, ble ordet gitt fritt. Mannen spurte om han kunne få synge en sang. «Sangstemmen er ikke som før», sa han. Så sang han: «Tårnhøye bølger går langt i fra havn». Det var både vakkert og innholdsrikt. Jeg kjente Guds fred gjennom tonene og teksten.

 

Stillhet og lyttende ører

I Betania satt en ungdomsflokk spredt i storsalen og lillesalen i behørig avstand fra hverandre slik smitteverntiltakene krever. Tema for kvelden var: Ekteskapet. Jeg kjente den samme Guds fred i dette fellesskapet. Stillheten. Ører som lyttet til Guds vilje og tanker om samlivet mellom mann og kvinne.

Jeg takker Gud for at jeg får være i både små og store fellesskap.