Mennesker som snakker

Pangstart for NLM Vitalkirken

– Drømmen for NLM Vitalkirken er at vi skal være en plass der mennesker får erfare og bli kjent med Gud, hvem Han er og hva Jesus har gjort for dem, sier Harald Hovland.

Søndag 6.septemer gjennomførte NLM Vitalkirken sin første gudstjeneste i historien. I lokalet Borggata 2 på Tøyen var de samlet 51 personer til feiringen. Harald Hovland som har vært med i utviklingen av NLM Vitalkirken var dessverre blitt syk, og fikk ikke delta. Men Jon Georg Fiske, som også har bidratt i utviklingen av NLM Vitalkirken, stilte derfor opp som taler. Fiske åpnet talen i Hovlands ånd med setningen «Her er du velkommen, ja mer en velkommen. Du er ønsket.».

På den første gudstjeneste i NLM Vitalkirken ønsket Fiske å sette fokuset på evangeliet. De gode nyhetene om hva Jesus kom til verden for å gjøre. For å sette oss fri fra oss selv, og gi oss et nytt liv i fellesskap med han. Et fellesskap som leves ut her i verden gjennom menigheter. Som leves ut i fellesskap med andre mennesker i rause, kjærlige og kreative fellesskap. Fellesskap som rommer hele livet. Som rommer deg i livets vår, og helt ut til enden.

Jon Georg Fiske
Martha K. Myklebust

Tøyen for Kristus

Jon Georg Fiske avsluttet talen med å si: 

«NLM Vitalkirken ønsker å gi mennesker på Tøyen et møte med Jesus, og å gi våre medmennesker en trygg og fast identitet i Gud. Vi ønsker å støtte og oppmuntre hverandre til å frimodig leve ut det vi tror på, og gi videre det som vi har fått fra ham - i ord og handling. Gjennom smågrupper, ved å tjene ute i samfunnet på Tøyen, og gjennom å komme sammen til gudstjeneste her i Borggata. Ved å være et fellesskap som kommer nærmere Gud, og nærmere mennesker vil vi intet mindre enn å se liv forandra. Gi mennesker en trygg identitet hos Gud og se fellesskapet av troende vokse i antall og kjennskap til Jesus Kristus. Sammen vil vi ære Han med våre liv.»

 

Etter at den første gudstjenesten i NLM Vitalkirken var overstått fikk vi intervjuet tre av de frammøtte unge voksne i menigheten, samt Harald Hovland som tidligere nevnt ikke kunne møte opp selv på grunn av sykdom.

Intervjuet nedenfor er utformet som enkle spørsmål og svar.

Besøk nettsiden til NLM Vitalkirken her. 

Mennesker som snakker
Martha K. Myklebust

Harald Hovland

– Hvordan var det å ikke kunne delta på den første gudstjenesten til Vitalkirken?

Å ikke kunne delta på grunn av sykdom var selvsagt veldig kjedelig. På samme tidspunkt kjenner jeg på en utrulig takknemlighet til Gud for den Han er, og for alle de menneskene han har sendt vår vei siden starten på denne menighetsplantingen. Dette er Hans kirke, og det er Han det handler om.

 

– Hva er drømmen for Vitalkirken?

– Drømmen for NLM Vitalkirken er at vi skal være en plass der mennesker får erfare og bli kjent med Gud, hvem Han er og hva Jesus har gjort for dem. Samtidig ønsker vi å være en kirke som planter nye kirker, og stadig når ut til byen og landet vårt med det budskapet som vi tror vårt land trenger.

 

– Hvordan endte dere opp med navnet Vitalkirken?

– Hehe, det var vanskelig å bestemme seg for navn. Vi ønsket å ha «kirke» i navnet fordi vi tror det kommuniserer godt «for mannen i gata» at dette har noe med kristen tro å gjøre. Så tror vi kirkefelleskapet faktisk er livsviktig for den enkelte og det samfunnet den er plassert i. Vital betyr livsviktig, og derav navnet.

 

Malene Garstad

– Hvordan var første gudstjeneste?

– Det var skikkelig fint å endelig kunne lovsynge og be sammen med kirken sin. Gudstjenesten startet klokka 12:00, og det var derfor god tid til søndagshenging etter møtet, hvor man får nye vennskap og er med å bygge det fellesskapet man ønsker.

 

– Hvorfor bestemte du deg for å starte her?

– Det var fokuset på å gå ut der man er, i den livssituasjonen man er i, som trakk meg til NLM Vitalkirken. Før tenkte jeg at man kan reise ut som misjonær når man er ferdig utdannet, men sannheten er jo at man kan gjøre det hele livet, hvor enn man er. Det er selvsagt utfordrende, men jeg tror virkelig på det fokuset kirken har, og at vi kan hjelpe hverandre i livet som etterfølgere av Jesus Kristus.

 

– Hvordan har det vært å være med fra en idé til å i dag kunne gå på den første gudstjenesten?

– Det er veldig stas når man har fått være med å se mye av utviklingen fra DNA-samlingene, til smågrupper, ledertrening og tjeneste på Tøyen. Og i dag gudstjeneste. Jeg er veldig spent på hvordan utviklingen blir videre.

Kirkekaffe
Martha K. Myklebust

Aasmund Fagerli

– Hva er unikt med Vitalkirken?

– For min del er Vitalkirken unik fordi det er her jeg har mitt åndelige hjem. Her har jeg et godt, kristent fellesskap, og det er et fokus både på å komme nærmere Gud og nærmere mennesker.

 

– Hvorfor bestemte du deg for å starte her?

– Jeg bestemte meg for å bli med i Vitalkirken av flere grunner. En ny kirkeplanting hørtes spennende ut, det var et tydelig Jesus-fokus, et ønske om å nå en bydel og gjøre noe konkret for menneskene på Tøyen.

 

Margrete Sørbø

– Hva er unikt med Vitalkirken?

– Vi er et fellesskap som ønsker å vokse nærmere han som har kommet nær til oss, og som ønsker å elske og komme nærmere hverandre i fellesskapet, men også vår neste på Tøyen. Gjennom menigheten er det mulig å være med i smågrupper. Smågrupper er bibelgrupper, men med en utadrettet tjeneste. Slik får vi mulighet til både å tjene og ha åndelig fellesskap sammen i ei mindre gruppe.

 

– Hvorfor bestemte du deg for å starte her?

– Jeg tror det er viktig at misjonsbefalingen holdes levende i oss kristne og jeg opplevde at jeg delte visjonen med kirken. Fellesskapet har både utfordret og utrustet meg. Gjennom DNA- samlingene, smågruppen og bibellesning har jeg også kommet nærmere mennesker og fått flere gode relasjoner.