Bussholdeplass i Elfenbenskysten

Forsiktig optimist

Til tross for koronarestriksjoner håper leder for NLM utland, Hans Arne Sanna, at flere utsendinger kan reise ut i høst.

Mye er fremdeles usikkert, og vi vurderer fortløpende hvordan situasjonen er på våre felter, sier Sanna.

Han er glad for at utsendingene som ble hentet hjem fra Vest-Afrika i vår fikk reise tilbake til feltet i august.

I tillegg er SR (stedlig representant) i Indonesia reist ut for en kortere periode, for å følge opp arbeidet og undersøke muligheter for at flere reiser ut igjen.

 

Åpne grenser

NLM arrangerte i starten av august et utreisekurs for 15 voksne utsendinger. De skal etter planen reise ut, eller starte på språkstudier i Norge, i løpet av høsten. Disse kommer i tillegg til dem som ble hjemkalt i forbindelse med koronapandemien.

Hans Arne Sanna
Hans Arne Sanna:Leder NLM utland Torgeir Henden

Vi ser at flere land åpner grensene igjen, men samtidig at det er færre flygninger enn tidligere. Så utfordringene er ikke først og fremst å reise til feltene, men å få en oversikt over helsesituasjonen, som er varierende, samt at man får dekkende forsikring, og at skolesituasjon for barn er avklart.

Den norske skolen i Kenya vil tilby digital undervisning frem til jul, slik lovene i landet tilsier.

Dette medfører at lærere blir værende i Norge frem til nyttår, og da også at elevtallet blir litt lavere, siden lærerbarna vil gå på lokal norsk skole, forklarer Sanna.

 

Skal være trygt

Ellers er det også politisk uro i mange land. Både i Etiopia og i Bolivia er det demonstrasjoner og blokader som gjør situasjonen mer usikker.

Noen av landene vi jobber i har så å si lukket grensene, og det er vanskelig å si når det åpnes igjen. Dette gjelder først og fremst Mongolia og Peru, men også andre land som Bolivia har minimalt med muligheter for reise.

Sanna legger vekt på at det skal være trygt for utsendingene å være på felt. Jeg er forsiktig optimist med tanke på å få den misjonærstyrken på felt som vi ønsker, avslutter han.

 

Bildet øverst viser en bussholdeplass i Elfenbenskysten, tatt ved en tidligere anledning.