Far og to sønner som er utover en by

Nå starter det som allerde har begynt

Familien Tråsdahl i Japan har sendt en hilsen til oss i region nord - og alle andre som leser! Nå er språkskolen avsluttet, og nye oppgaver venter.

Endelig er vi her! Her vi på en tydeligere måte skal få lov til å jobbe tett sammen med de allerede kristne her i Japan for å nå enda lengre ut med Guds Ord. Det er hovedsakelig en stor glede for oss! Også kjenner vi på at det er utfordrende å gjøre det på japansk. Det er lite tvil fra vår side om at disse to årene med språkskole har vært nødvendig og tjenlig.

Fortsatt noen å lære

Å lære seg japansk for oss har ikke stoppet opp selv om språkskolen har tatt slutt. Når vi er i dialog med japanere eller når vi ser på japansk TV, hender det støtt og stadig at vi hører grammatikk bli brukt som vi ikke rakk å lære på språkskolen. Da slår vi den opp, og deler kunnskapen med hverandre. Det samme gjelder også ord. Og hvor enn vi leser japansk dukker det opp nye Kanji (kinesiske tegn i det japanske skriftspråket) som vi ikke rakk å lære mens vi var språkskoleelever. Men hva gjør det når vi kan lære dem idet de dukker opp i vår hverdag.

Nye oppgaver

Vi skal samarbeide med to kirker her i Kobe. Den ene kirka heter Seishin kirke, og ligger et lite stykke unna fra hvor vi bor. Den andre kirka heter Aotani kirke, den kirken er i bygningen ved siden av hvor vi bor. Aotani kirke har vi blitt plassert i mens vi har vært språkstudenter, og vi opplever det som fint å kunne fortsette sammen med dette fellesskapet. På den måten har vi allerede begynt litt på det som nå starter. Arbeidskontrakten vår med kirkene begynner i september, og det er etter den tid arbeidet vårt vil bli til konkrete arbeidsoppgaver.

Ønsker å satse på ungdomsarbeid

Vi er allerede i dialog med kirkene, og de deler NLM og vår visjon om å satse på ungdommer i arbeidet i kirkene her i Japan. Det er populært å delta på kurs og klubber i Japan, samtidig har ungdommer ofte dårlig tid og stort ytre press i forhold til å gjøre det godt i møte med skole og i møte med deltidsjobbene sine. Det er utfordrende for kristne japanske ungdommer å få til å prioritere tid med Gud i hverdagen så vel som delta på kristen aktivitet i kirka. Det blir spennende å samarbeide med kirkene for å finne Guds ferdiglagde vei for å nå ikke-kristne ungdommer med evangeliet her i Japan.

Avhengig av Guds ledelse

Vi kjenner på at vi er avhengig av Guds ledelse i hver avgjørelse som ligger foran oss. Og måtte det hele bli til Guds ære. Vær gjerne med oss i bønn for det som allerede er av ungdomsarbeid i kirkene, og for det som ligger foran i tid. Vær med oss å be om at de allerede kristne ungdommene må bli satt i brann og få frimodighet til å dele Jesus med sine venner og bekjentskaper på skolen så vel som ved arbeidsplassen sin hvor de har deltidsjobbene sine.

Be for guttene 

Dere kan også gjerne være med å be for våre to gutter, Alf Ivar og Benjamin. At de må først og fremst oppleve seg trygge i sin hverdag, og at de kan få lov til å trives der de er. Benjamin går i den NLM eide japanske barnehagen som heter Aobaen. Alf Ivar går på Marist Brothers International School. Det er først når våre egne barn har det godt her i Japan at vi voksne klarer å gjøre en god jobb.

 

Her kan du se og lese fra innsettelsen i Aotani menighet søndag 6. september.