Jon Georg Fiske

Jon Georg Fiske ny rektor på Fjellhaug bibelskole

Fra og med neste skoleår blir Jon Georg Fiske (25) rektor ved Fjellhaug bibelskole. – Jeg håper at Fjellhaugs venner vil stå med i videre bønn for bibelskolen i årene som kommer, sier Fiske.

– Styret mener vi har funnet en kandidat som har lederegenskaper og andre gaver som Bibelskolen Fjellhaug trenger. Han er visjonær, utviklingsorientert og en som gjennomfører. Vi har også merket oss et sterkt Kristus-fokus: Jon Georg Fiske er opptatt av at unge mennesker skal møte Jesus og få hjelp til å følge ham og dele de gode nyhetene der livet lever, sier Olga Kvitstein, styreleder for Fjellhaug bibelskole.

 

Vokse med rollen

Den nye rektoren er bare 25 år gammel. Kvitstein påpeker at NLM har en lang og god tradisjon for å satse på unge ledere.

– Vi tror at Jon Georg er en som kan vokse med og inn i lederrollen. Han er selv klar over at hans unge alder kan by på noen utfordringer og har derfor bedt om støtte og veiledning, og det skal han få, sier Kvitstein, som oppfordrer til forbønn for den nye rektoren, staben han skal lede og ikke minst elevene som kommer i midten av august.

 

Lang fartstid i NLM

Jon Georg Fiske kommer fra Ålesund og er vokst opp i NLMs forsamling Misjonssalen. Han har gått på Kongshaug musikkgymnas utenfor Bergen, også eid av NLM, og har en bachelorgrad i teologi og misjon fra Fjellhaug. I tillegg har han fullført et årsstudium i økonomi og administrasjon.

– De siste årene har jeg også tatt noen emner med tanke på en mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug, men det ligger litt frem i tid å fullføre denne utdannelsen. I tillegg har jeg akkurat kommet inn på et masterstudium i strategisk ledelse og økonomi i Tromsø som kan kombineres med jobb.

Fiske er nå utviklingsleder for barne- og ungdomsarbeid i NLM region øst og vil fortsette i 50 % i denne stillingen i oppsigelsestiden eller til regionen har fått på plass en løsning. Han er dessuten fellesskapsutvikler i 25 prosent i NLM Norge. Fiske overtar som rektor etter Jørn Martinsen.

 

Lese, lære og leve Guds ord

– Som ny rektor er jeg ydmyk for tjenesten jeg nå skal få gå inn i, og sammen med et dyktig personale håper jeg at vi kan skape en skole hvor vi leser, lærer og lever Guds ord, sier Fiske, som ønsker at Fjellhaug bibelskole skal være en skole hvor unge mennesker får tillit, får komme med sine tanker og spørsmål, og hvor de får vokse i kjennskap til Jesus og bli disipler av ham.

– Fjellhaug bibelskole skal fortsatt være en skole med dyp tillit til Bibelen som Guds ord, samtidig relevant og i samtale med den verden vi lever i. Jeg ser frem til å møte hver enkelt elev som begynner på Fjellhaug i høst, og sammen med personalet gi dem et år for livet, sier Fiske.