Det spirer på nye steder

Krisen har åpnet nye dører

"Mariann" er NLMs stedlige representant i Sentral-Asia. Her svarer hun på noen spørsmål om arbeidet i området.

– Hva er siste nytt fra Sentral-Asia?

– Det er andre tider her i Sentral-Asia, som i resten av verden. Landet stengte etter første registrerte dødsfall, så helsevesenet ikke skulle knekke sammen. Mange har mistet jobben og sliter økonomisk. Men midt i all elendighet finnes det lyspunkter. Det kristne nettverket av husmenigheter har delt ut mat til familier med behov, og de får nå være med og velsigne muslimske naboer. Flere opplever et nytt samarbeid med myndighetene i bistandsarbeidet. Krisen har åpnet nye dører.

 

– Hva er de største utfordringene?

Gud har kalt oss til å gå ut i hele verden, men akkurat nå er vi stengt inne. Flere av prosjektene har stoppet helt eller delvis og framtiden er usikker. Den største utfordringen for oss som team er å stole på Gud midt i situasjonen og at selv om vi er begrenset i hva vi kan gjøre, så er Gud virksom.

– Hva er planene framover?

– Til høsten reiser den ene familien hjem i et halvt år på grunn av fødsel. Ettåringen vår har vi sendt hjem på grunn av koronaviruset. Det kommer forhåpentligvis ut flere, men alt avhenger av om landet åpner grensene igjen. Ellers blir det bare meg, så det er et bønneemne om at alt må gå som planlagt. Vi gleder oss til å starte prosjektene igjen og drømmer fortsatt om å starte skole.

Den største utfordringen er å stole på Gud

– Har du en oppfordring til folk hjemme i Norge?

– Det betyr veldig mye at dere er med og ber for oss. Be gjerne for de lokale troende og at det må åpne seg dører for evangeliet. Be om visdom for teamet, om hvordan vi skal starte igjen når den tid kommer og om beskyttelse for sykdom.