Marte Hodne og økonomiansvarlig for misjonsprosjektet Erik Andersson overleverte sjekken på kroner 1 236 000 til regionleder i region sør, Livar Veggeland.

Fantastisk resultat

Russen 2020 ved Drottningborg videregående skole samlet inn over 1,2 millioner kroner gjennom årets misjonsprosjekt. – Jeg er utrolig takknemlig for en så fantastisk flott gave, sier Livar Veggeland, regionleder i Region sør av NLM.

Lørdag 6.juni fikk han overrakt en sjekk pålydende kr. 1 236 000.- fra Drottningborgrussen. – Dette viser engasjerte unge som ønsker å legge ned en innsats for andre enn seg selv, det står det virkelig respekt av, sier Veggeland. Russen var veldig godt fornøyd selv også med resultatet, og det var stor stemning blant giverne da sjekken ble overlevert til misjonen, forteller regionlederen videre.

Stor kreativitet

Misjonsløpet som var tidlig i skoleåret innbrakte nesten èn million kroner. – I tillegg har russen også i disse koronatider vist stor kreativitet, selv om både kornturneen og vårbasaren måtte avlyses. Men etter koronaen klarte vi faktisk, bare på en og en halv uke, å samle inn over 100 000 kroner, forteller Marte Hodne som sammen med Signe Andrea Knudsen har vært ansvarlig for Misjonsprosjektet på Drottningborg. – Ideene og påfunnene har vært mange, og dette året har russen forsøkt å tenke litt annerledes enn tidligere år, og det har de virkelig lyktes med, sier Veggeland.

Misjonsprosjekt

Det er Vest-Afrika og misjonslandene Mali og Elfenbenskysten som har stått i fokus for misjonsprosjektet til russen på Drottningborg videregående skole dette året. Pengene som nå har kommet inn skal blant annet gå til undervisning og leseopplæring, der over halvparten av befolkningen hverken kan lese eller skrive.

– Prøv å se for deg hverdag der du ikke kan lese en tekstmelding eller sende en tekstmelding. Du kan ikke lese E-poster, du kan ikke skrive en søknad og du kan heller ikke lese en avis. Tenk hvor annerledes hverdagen er når du faktisk kan lese og skrive, og tenk den forskjellen det gjør i mange mennesker sitt liv når de lærer å lese- og skrivekunsten. Dette snakket vi en god del om sammen med elevene på Drottningborg, forteller Veggeland. – Og ikke minst så er denne gaven fra Drottningborgrussen også med til at misjonssambandet kan sende utsendinger til Vest-Afrika som har med seg ikke bare opplæring i lesing og skriving, men de har også med seg Jesus. Han som gir håp både for livet og evigheten.