Felix Aroni leder direktesendt program på Facebook

Når ut med daglige direktesendinger

Da kirkene ble stengt på grunn av unntakstilstand og karantene i Peru, fant tre kamerater ut at de måtte ta i bruk sosiale medier for å dele Guds ord.

De når nå flere hundre personer hver dag med tre direktesendte programmer på Facebook. Gudstjenesten på pinsedag er lastet ned nærmere 2000 ganger.

 

Pastor med tiltaksevne

Felix Aroni (33) er gift med Karina, og de har to gutter. Han er pastor i en menigheten «Jesus es Vida», sonepastor i Arequipa og nestformann i hovedstyret i IEL-P, NLMs samarbeidskirke. Han forteller at han fikk to telefoner dagen etter at president Viscarra i Peru hadde stengt ned landet.

Den ene var fra en pastor i Arequipa som var bekymret. Hva gjør vi nå? spurte han. Like etterpå ringte en kamerat og spurte hvorfor kirken ikke hadde gudstjenester på Facebook? Dette var en lørdag ettermiddag, og de tok kontakt med en annen kamerat på kysten. Den søndagen talte Felix Aroni på den første Facebook-gudstjenesten i kirkens historie, arrangert av disse tre kameratene.

‒ Det gikk ikke så veldig bra, sier han med et smil, og viser til at programmene har utviklet seg mye gjennom daglige sendinger i over 80 dager. De tre kameratene gikk nemlig i gang med 3 sendinger hver dag, klokken 07:00, 12:30 og 18:00. De hadde ansvar for hvert sitt program, og brukte det utstyret de hadde hjemme, hovedsakelig en laptop eller en mobil.

Alle menighetene i kirken ble involvert, ved at pastorer og ledere sendte opptak av andakter. Det er andakter både på spansk og quechua.

 

Vi må være fleksible for å finne gode arbeidsmetoder. Felix Aroni

Lite økonomi

Etter noen uker blir flere tatt inn i det som kan kalles en samordningsgruppe. For tiden er de 7 personer som bor i 5 forskjellige byer som leder forskjellige program.

‒ Vi har et planleggingsmøte hver lørdag, i tillegg til at de som har ansvar for samme program planlegger ukene sine, og noen temaer. Det er et opplegg som ikke koster kirken noe økonomisk, men vi har litt utgifter til internett, forklarer Aroni.

Han legger ikke skjul på at det er utfordringer med dårlige internettlinjer, men sier at det for det meste fungerer greit.

 

Aktive kirker

På det vanlige er det mellom 20 og 80 som følger sendingene direkte, men hver dag er det over 150 nedlastinger av alle programmene. På pinsedag hadde de en fellesgudstjeneste hvor det var innsendte bidrag fra rundt 15 lokalkirker, og det var i underkant av 200 som fulgte gudstjenesten direkte. I ettertid ser man at det er nærmere 2000 nedlastinger på facebook.

I tillegg til dette i nasjonal regi, er det også mange lokalkirker som har sine egne gudsjenester og andakter på sosiale medier. Pastor Aroni mener at unntakstilstanden på noen måter har vekket kirkene, og at man ser nødvendigheten av Guds ord, som må deles på andre måter enn tidligere.

Han er takknemlig for å få stå i en slik tjeneste, og er sikker på at kirken også i fremtiden vil være aktivt til stede på virtuelle plattformer. ‒ Vi har lært mye i denne tiden, og skal ikke slutte med direktesendte programmer når karantenetiden opphører, men vi må være fleksible for å finne gode arbeidsmetoder, avslutter han.