Pakking

Hva skjer på Sagene Frivilligsentral i vår?

Selv om korona satt mye av det flotte arbeidet til Sagene Frivilligsentral på pause, har de vært kreative med flere digitale tilbud. Nå som samfunnet åpnes opp igjen gir det også muligheten for å møtes.

Våren er her og vi åpner Frivilligsentralen mer og mer igjen!

Vi har noe begrenset åpningstid og en del av virksomheten er på nettet. Men framover er det muligheter for å møtes "in real life”. Sist onsdag møttes f.eks. en gjeng frivillige utenfor frivilligsentralen for å plante blomster.

Noen mulige treffpunkter:

 • Kaffehalvtime på ZOOM tirsdager kl. 14-14.30
  Vi snakker om det som opptar oss og kanskje blir vi kjent med noen nye. Send en mail til johanne@sagenefrivilligsentral.no i forkant av hvert møte for å få en invitasjon til å bli med. Hver onsdag framover blir det også kaffetreff ute kl. 12, når været er bra.

 • Matpakketreff på plassen utenfor Frivilligsentralen onsdager kl. 12-13 (værforbehold)
  Ta med matpakke - så stiller vi med kaffe og te. Vi kan snakke sammen på en meters avstand og de som ønsker det kan for eksempel avtale å gå en tur langs Akerselva eller andre steder. 

 • Resepsjonstid og åpen kafé onsdager og torsdager kl. 11-14
  Kom innom resepsjonen på Frivilligsentralen hvis du ønsker å snakke med en ansatt eller trenger en besøksvenn, en ringevenn eller hjelp til noe.
  Kafé Nær vil være åpen for servering av kaffe, brus og is onsdager og torsdager kl. 11-14 f.o.m. 3. juni

 • Hverdagstrim med Tiril på onsdager på Facebook kl. 19.30-20
  Kom opp av godstolen, ta på deg ledige klær og beveg deg til musikk sammen med Tiril en halv time hver onsdag fremover. Dette kan bli en gøy trening for å løsne på stive muskler og få opp pulsen. Lett trening som passer for de fleste. Trykk delta og du vil få en påminnelse på Facebook. 

 • Språkkafé på ZOOM torsdager kl. 14
  Ta kontakt med eleni@sagenefrivilligsentral for å få invitasjon til å bli med.

 • Strikkekafé på ZOOM torsdager kl. 20
  Send en mail til johanne@sagenefrivilligsentral.no i forkant av møtet om du vil bli med.

 • Gå på tur i marka med Frode
  Frode Svane har tilbudt seg å stille som turguide og har mange forslag til fine turer i Oslomarka. Turene avtales fra gang til gang. Kontakt Frode på tlf: 41279934 eller hilde@sagenefrivlligsentral.no hvis du er interessert

Vi har også laget en Facebook-gruppe som heter ”Finne på noe sammen i koronatiden” Her kan du selv legge ut forslag til aktiviteter, eller du kan bli med på noen av aktivitetene som andre har lagt ut.

Arrangementer

Sommerfest på plassen utenfor Frivilligsentralen
Onsdag 3. juni kl. 15-17

Vi får høre Beatles, Pink Floyd og Bob Dylan låter spilt av Kenneth Robsahm og Tor A. Svendsen. Enkel servering, kaffe og kaker. (Værforbehold)

Piknik på Frysja
Fredag 12. Juni kl. 12-15

Noen tar bussen eller Taxi og andre spaserer i samlet tropp langs Akerselva og opptil Frysja.

Grilling på plassen utenfor Frivilligsentralen
Onsdag 24. Juni (St. Hans) kl. 12-15

Vi hygger oss ute, griller pølser med tilbehør, kaffe og kaker.

Mat med mer

I vår starter vi prosjektet «Mat med mer» - en liten oppmuntring i hverdagen for mennesker i Sagene bydel. Frivilligsentralen har fått midler til prosjektet «Mat med mer!» gjennom Gjensidigestiftelsen. Hovedmålet med prosjektet er at mennesker skal oppleve en konkret og diakonal oppmuntring i en tøff hverdag.

Vi ønsker å gi en gavepose med god mat, litt lys og en hilsen til mennesker i Bydel Sagene som trenger det i denne vanskelige tiden, der mange er preget av Koronakrisen fysisk, psykisk, sosialt og økonomisk. Det kan være barnefamilier, innvandrere, studenter, mennesker med rusutfordringer eller eldre som ikke kommer seg ut, har dårlig økonomi, helse og nettverk. Ta kontakt for å få vite mer.

En av oss: Linh Phan (29)

Linh
Sagene Frivilligsentral

Aktiv på Sagene Frivilligsentral siden september 2019

Sagene Frivilligsentral har frivillige fra hele verden. Noen jobber aktivt som frivillig, andre går på språkkurs for å lære norsk – og noen gjør begge deler!

På årets språkkurs er det elever fra over 40 land. Linh Pahn fra Vietnam er en av dem som har blitt god i norsk på kort tid. Hun praktiserer også sine språkkunnskaper i Kafé Nær, der hun jobber som frivillig. Med sitt gode smil og smittende humør bidrar hun til god stemning i kafeen.

Hvorfor jobber du som frivillig?
- Fordi det er hyggelig å gjøre noe for andre og å gjøre noe for samfunnet. Så liker jeg å bli kjent med nye mennesker og å hjelpe folk.

Hva gjør du som frivillig?
- Jeg hjelper til i Kafé Nær, sammen med andre frivillige lager jeg mye, forskjellig god mat - alt fra norsk tradisjonsmat til internasjonal mat. Jeg går også på norskkurs som Sagene Frivilligsentral holder. Sagene Frivilligsentral har frivillige fra hele verden. Noen jobber aktivt som frivillig, andre går på språkkurs for å lære norsk – og noen gjør begge deler! Jeg trives veldig godt her. Det er en god møteplass som tilbyr forskjellige, nyttige tjenester i nærmiljøet, sier Linh.

Linh var også en viktig bidragsyter til den første internasjonale middagen på fredagens Helgestart i februar. Hun planla menyen med nudler og kylling, bakte vietnamesisk kake og lagde middag sammen med kvinner fra Den eldre vietnamesiske foreningen i Oslo og andre fredagens faste frivillige medarbeidere.

Hva synes du er det fineste ved å være frivillig?
- Det er fint å være her og hjelpe der det trengs. Sagene Frivilligsentral er et bra sted hvor jeg føler meg bra og nyttig, hvor jeg kan bidra til samfunnet, lære nye ting og få nye venner, avslutter Linh Phan med et stort smil.