Ingunn

Gud holder verden oppe ved sin hånd

Vi har hørt med Ingunn Bjørge Bredvei, barne- og familiearbeider i Misjonshuset i Tønsberg, om hvordan den siste tiden har vært for henne og fellesskapet.

Flere av våre fellesskap måtte i midten av mars sette det aller meste av sin aktivitet på vent. For noen stoppet alt opp, mens andre kom opp med kreative og nye arbeidsmåter. Vi tok en telefon til Ingunn, som jobber på Misjonshuset i Tønsberg, for å høre hvordan de løste disse koronautfordringene der.

- Jeg ble permittert ganske tidlig, og måtte finne ut hvordan jeg kunne få mest ut av de 4 timene i uka som ansatt. For meg ble det viktigste å holde gjengen samlet.

Gavepakke til barna i postkassen

Ingunn startet med å ringe rundt til folk og høre hvordan de hadde det. Hun prøvde også å kartlegge om noen trengte hjelp til å handle inn varer eller andre behov. Men selv om ingen meldte inn praktiske behov, var det fint å være på tilbudssiden.

- Det var også viktig å ha kontakten med barna. Jeg kjørte rundt til postkassene med pakker av såpebobler, kritt, søndagsskoleblader, godteri og kort med "velkommen tilbake når vi åpner". Flere barn syntes det var stas å få noe eget.

I begynnelsen fulgte mange i fellesskapet med på NLM sine studiogudstjenester, men Ingunn fikk etterhvert tilbakemeldinger om at de ville ha noe eget, noe litt mer kjent og kjært. Dermed startet de opp med med første streaming 26. april. Nå, ettersom det har åpnet for samlinger med opptil 50 personer, har de hatt to gudstjenester med omtrent 30-40 mennesker tilstede.  

- Det har vært overveldende respons og folk har vært takknemlige for å være tilbake igjen. Jeg tror at gleden over og samles igjen gjør at folk setter enda mer pris på fellesskapet, forteller Ingunn.

Mesternes Mester

- Vi hadde også fredagsklubb på Teams for Tweens, med blant annet Mesternes Mester-kveld. Vi hadde andakt først, og så en runde med ulike Mesternes Mester-oppgaver. Litt for enhver smak, og det ble en skikkelig suksess.

Samtidig forteller Ingunn at tweensene ble mer rolige foran datamaskinen. Noe som var veldig gøy, ettersom de er ganske ville med mye energi til vanlig. Det førte også til gode samtaler, og man kunne få bedre tid til å snakke enn man gjør ellers når det er høy og gira stemning.

- Forrige fredag hadde vi også første fysiske samling igjen med påmelding. Da kom det bare 7 stk, men vi fikk snakket med dem på en veldig god måte. Vi hadde lystenning, bønneemner, papirflybretting og natursti innendørs.

Permittering og streaming

- Når du tenker tilbake, er det noe du ville gjort annerledes i denne tiden?"

- Jeg tenker at de som kastet seg rundt og streamet gudstjeneste allerede den første søndagen var lure. De som bare hoppa ut på dypt vann har allerede gjort seg mange erfaringer, som vi må gjøre oss nå. Så det kan hende vi skulle hoppet på det litt tidligere. Samtidig tror jeg ikke vi hadde hatt nok ressurser hos oss til å få det til med en gang, og jeg tror telefonsamtalene vi fikk tatt var viktig for den enkelte som trengte det.

- Hvordan har det vært å være permittert da?

- I begynnelsen var det egentlig litt deilig, fordi det var litt krevende på hjemmebane. Det var fint å ta vare på ungene. Men etterhvert ble det ganske kjedelig og frustrerende å sette bånd på seg og holde igjen.

Gud holder alt oppe selv om alt rundt raser

Ingunn gleder seg også over utviklingen som har vært i Misjonshuset i Tønsberg, og flere og flere barnefamilier søker til fellesskapet. Flere familier virker til å like aktivitetene som tilbys og framtiden ser lys ut.  

Misjonshuset kommer også trolig til å streame gudstjenester en god stund fremdeles, noe som gagner de eldre som ikke har mulighet til å komme. 

- Vi kommer til å satse på mer digitalisering fremover, selv om det blir mer formelt når det er et kamera i rommet, og ikke så mye rom for innspill fra salen eller den uformelle stemningen vi kan ha på vanlige gudstjenester. 

- Helt til slutt, er det noe du har lært om Gud de siste månedene?

- Jeg har naturligvis vært innom litt bekymring og tanker om en uviss fremtid. Men det jeg først og fremst tar med meg er at Gud holder verden oppe ved sin hånd. Uansett hvilke kriser som oppstår, har Gud kontroll og oversikt. Gud er den samme og han står fast. Jeg har tenkt spesielt mye på det når jeg går på tur og ser våren springe fram. Det ble for meg tegn på at Gud holder alt oppe selv om ting rundt raser.