Illustrasjonsbilde

Glad regionleder

Radiokanalen pTro har en programserie de kaller "Dette har gjort meg glad". Hver uke forteller en av NLMs regionledere i Norge hva som har gjort dem glad. Denne uken er turen kommet til region vest.

Jeg fikk nylig et brev med en fin historie jeg vil dele:

En 93 år gammel mann i Italia var på sykehus. Da han var ferdigbehandlet, sa legen at han også måtte betale for en dag i respirator. Den gamle mannen begynte å gråte. Legen sa at han ikke måtte gråte. 

Etter en stund sa den gamle mannen: «Jeg gråter ikke fordi jeg må betale for bruk av respirator. Jeg har penger og kan betale. Jeg gråter fordi jeg har pustet i Guds luft i 93 år, og jeg har ikke betalt et øre. For en dag med respirator, må jeg nå betale en god del.» 

Og så spurte den gamle mannen legen: «Kan du regne ut hvor mye jeg skylder Gud?» Og så tilføyde han, «Jeg har ikke engang takket Gud for all den luften hans som jeg har pustet inn i alle disse årene». Dette fikk legen til å felle tårer.

Corona har skapt mye usikkerhet, men også nye muligheter. Dette gjelder nok på mange områder.

Her i region vest, har jeg sett at ungdom har tatt initiativ til digital leir, godt voksne har satt seg til datamaskinen og fulgt gudstjenester på nett.

Ønskedrømmen for mange - så lenge jeg kan huske - har jo vært at det måtte komme flere inn på bedehus. Nå skjer det!!! Nå opplever vi at mange som vi tidligere ikke har sett i bedehusene eller menighetslokale våre, følger oss på gudstjenester på nett. Er det ikke fantastisk?!

Jeg hører også om misjonsforeninger og bibelgrupper som samles via videokonferanser.

Nylig hørte jeg faktisk at en av våre utsendinger i Sør-Amerika fortelle at der var det noen som samlet seg faktisk til kirkekaffe på nett, og de spiste samme kake. De delte bare kakeoppskriften på forhånd, slik at alle kunne bake den samme kaken og spise sammen via videokonferanse.

Ta ideen med deg om du likte den. En slik tid som dette skaper også muligheter og oppfinnsomhet. Heldigvis har vi mange kreative mennesker rundt oss. 

Det er også noe å takke Gud for. 

«Takk alltid vår Gud og Far for alle ting i navnet til vår Herre, Jesus Kristus.» står det i Efeserne 5,20.

Klikk her for å så denne på Facebook eller Vimeo.