Zoila og Anahí drømmer om å bli teologer.

Drømmer om å bli teologer

Fra fjellene i Ecuador og Bolivia reiste i fjor Zoila og Anahí til Peru, for å kunne leve ut drømmen om å en dag bli teologer.

I år startet studentene Zoila Mercedes Granda Mizhirumbay (24) og Anahí Aguilar Marca (22), på sitt andre studieår på teologi på SETELA, det teologiske seminaret som NLM driver i Arequipa. De gikk begge på bibelskolen i 2017. I fjor kom begge tilbake, nå for å studere teologi i fem år.

I en kultur preget av mannssjåvinisme og med mange mannlige medstudenter, skiller de seg litt ut. Hva er motivasjonen deres for å studere? Og hva tenker de om fremtiden?

Jeg møter dem begge digitalt, og de foteller gjerne om hvorfor de ville studere teologi.

Zoila synes hun er heldig som er kvinnelig teologistudent.
Kvinnelig teologistudent:Zoila synes hun er heldig som kan studere teologi. Privat

Heldig og takknemlig

– Etter at jeg ble kristen, har jeg alltid hatt et ønske om å lære mer om Guds ord, sier Zoila om hvorfor hun kom til Setela. – Og jeg er jo veldig heldig, svarer hun, da jeg spør om hvordan det føles å være kvinne på et teologisk teminar. – Tenk å få lov å studere teologi!

Hun understreker også at hun er veldig takknemlig for støtten hun har fått fra familien sin, og fra sin lokale kirke i Ecuador.

Anahi sier at hun har vokst i troen og lært veldig mye.
Kvinnelig teolog:Anahí forteller at hun gleder seg til hun kan kalle seg kvinnelig teolog. Privat

Vokst i troen

Anahí har kommet til Setela med noe mindre støtte fra sin lokale kirke, men med et stort engasjement og motivasjon til å studere likevel.

– Noen har trodd at det ikke var bra for meg å være her. Men de har jo sett at jeg har vokst i troen og lært veldig mye. Det er veldig bra å gå her! Og jeg ser frem til å kunne kalle meg kvinnelig teolog, sier hun med glede i stemmen.

Siden hun kom til Peru har hun kjent på stor støtte fra medelever og lærere, og det gjør henne ekstra motivert.

 

Kan undervise på flere språk

Når jeg spør hva de tenker om fremtiden, ser de mange muligheter om hvordan de kan bruke sin teologiske utdannelse.

– Jeg kan jo undervise i kirka, også på Quichua, for de som ikke forstår godt spansk, og jeg kan være med på at flere får ledertrening og kjennskap til Guds ord. Alt annet har jeg lagt i Guds hender, legger Zoila til.

Anahí snakker også to språk, og ser for seg at hun kan være med på sommerbibelskolen de har i Bolivia, og at hun bidra inn mot leirarbeidet og kirkevekst. Men hun har en ting hun gleder seg ekstra til.

– Jeg har så lyst å komme hjem å si at jeg er blitt teolog, det er jo min drøm, og da kunne de fått se at jeg klarte det! Alt takket være Gud og hans trofasthet.