Skjermdump fra møtet

NLM ung lager digitale ungdomsmøter

«15 minutters påfyll». Det er overskriften som NLM ung har satt over sine digitale ungdomsmøter. – Vi har valgt et konsept som vi ikke har sett noen andre steder, sier Nils Kåre Bøe i NLM ung.

Initiativene har vært mange i NLM og NLM ung etter at det brått ble umulig å arrangere ordinære møter, gudstjenester og andre samlinger. Palmesøndag var den tredje søndagen som NLM sendte gudstjeneste fra hovedkontorets tv-studio. Og tre dager tidligere kom NLM ung med sitt første ungdomsmøte.

– Planen er at møtene skal sendes klokken 20:00 hver tirsdag og torsdag fremover, og kanalen er Facebook-siden til iTro, sier Nils Kåre Bøe, som er den ansvarlige for satsningen. Vanligvis er han internasjonal konsulent i NLM ung og journalist i iTro.

– Har dere fått noen tilbakemeldinger på første ungdomsmøte?

– Det er flere som har gitt beskjed direkte til oss om at de syntes dette var bra, men vi har ikke sjekket grundig hvor mange som har sett det meste av møtet, sier Nils Kåre Bøe. På Facebook er beskjeden at filmen er sett flere tusen ganger, men i det tallet er det også inkludert de som har nøyd seg med noen sekunder av hele møtet. Mer enn ti tusen mennesker følger iTro på Facebook, så ungdomsmøtene har et stort potensial.

 

Et annerledes konsept

«15 minutters påfyll» består av en kort andakt, en solosang og noe misjonsinformasjon. Jarle Thingbø, som har en liten stilling i NLM ung, talte på det første møtet. Tirsdag (7. april) er det Hans Kristian Skaar, leder for NLM ung, som har andakten.

– Vi har planlagt flere slik ungdomsmøter de neste ukene, og har fått med flinke folk. Vi har to team med musikere. Julie Berg, Rebekka Winsevik og Øystein Seierstad er med i det ene teamet, mens Thea Aarseth Lidal og Rikard Sjaanes Pedersen i det andre. Så er det Jakob Viste som har det tekniske ansvaret, forklarer Nils Kåre Bøe.

– Hvorfor valgte dere å lage korte ungdomsmøter?

– Vi har ikke sett dette konseptet noen andre steder. Altså korte møter som særlig er rettet mot ungdom. Derfor hadde vi lyst til å lage dette, sier Nils Kåre Bøe. Han forteller at møtene bare vil ligge ute i sin helhet på nett i en uke. Det skyldes rettigheter knyttet til musikkbruk.